U SPECIJALNOM SUDU NASTAVLJENO SUĐENJE GRUPi VELJKA BELIVUKA I MARKA MILJKOVIĆA: Saradnik šokirao detaljima likvidacija

Z.U.

13. 09. 2024. u 18:10

JEZIVIM svedočenjem o monstruoznim ubistvima u kući strave u Ritopeku i brutalnim detaljima kasapljenja žrtava, okrivljeni saradnik Srđan Lalić, ponovo je , danas, šokirao javnost na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima u Specijalnom sudu u Beogradu.

У СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ  ГРУПи ВЕЉКА БЕЛИВУКА И МАРКА МИЉКОВИЋА: Сарадник шокирао детаљима ликвидација

Foto Arhiva

 Saradnik Javnog tužilaštva za organizovani kriminal više sati je pričao ne samo o otmicama i zločinima grupe, kojoj je i sam pripadao, već i o oružju, trgovini narkoticima, nadimcima na zaštićenoj "skaj" aplikaciji...

Lalić je već jednom, više dana, pričao o svemu ovome. U međuvremenu, došlo je do promene predsednika veća, pa je proces krenuo ispočetka.

- Ostajem pri svemu što sam rekao ranije - bio je jasan Lalić. - Veljka poznajem dugi niz godina, a Marka znam od 2016., upoznao sam ga kao Veljkovog druga. Marko je u to vreme bio u zavadi sa Vlastimirom Miloševićem.

Svedok je detaljno opisao svaku otmicu i ubistvo sedam žrtava, zbog kojih se sudi optuženima. Novu predsednicu veća Zoricu Avramović interesovalo je i na koji način je grupa rasturala narkotike.

- Droga se prodavala, najčešće marihuana, spid i kokain - bio je precizan Lalić. - Spid se proizvodio na stadionu, nekada u stanovima. Veljko i Marko su radili kokain, koji je išao preko Radoja Zvicera, on je bio dobavljač, oni su uzimali na revers. Donosilo se na stadion, već razmerene količine, odvojene, spremne za dalju distribuciju. Što se tiče marihuane, bili su zadužena braća Budimir, imali su konekciju preko Albanije. Učestvovao sam i ja u tome. Poruče se količine, stigne, rade se primopredaje. U tome je učestvovalo 90 odsto ljudi ovde. To je bio dominantni način finansiranja ove grupe.

I kada je reč o oružju, okrivljeni saradnik je bio jasan:

- Čuvali smo ga u skrivenoj prostoriji u Ritopeku. Tretirano je, u cilju uklanjanja tragova. Radilo se pedantno, ali je moglo da dođe do greške. Posle čišćenja je uvijano u streč folije i čuvano u ormaru u klanici u Ritopeku i trebalo je da se koristi za izvršenje krivičnih dela.

Manipuacija i pretnje

LALIĆ se u jednom trenutku obratio dojučerašnjim saradnicima:

- Koncepcija odbrane se zasniva na manipulaciji, latentnim pretnjama tužiocima, sudijama. Ja sve ljude ovde poznajem, neke bolje neke lošije, znao sam da će tako da bude. Njima upravlja njihova taština i ne mogu da se izbore sa time. Lažne optužbe, a onda u mnogim momentima smo uspeli da vidimo njihova direktna i indirektna priznanja. To smo videli i od Veljka, i od Miljkovića i od braće Budimir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?