PLAVOOKI ZOKI - SVE JE IZMISLILA! Počelo suđenje bivšem svešteniku Zoranu Maksimoviću za obljubu maloletnice

S. J. M.

13. 05. 2021. u 20:29

BIVŠI sveštenik iz Kaluđerice kraj Beograda Zoran Maksimović, kojem je u četvrtak u Višem sudu počelo suđenje za obljubu maloletnice, kako smo saznali negirao je izvršenje ovog krivičnog dela.

ПЛАВООКИ ЗОКИ - СВЕ ЈЕ ИЗМИСЛИЛА! Почело суђење бившем свештенику Зорану Максимовићу за обљубу малолетнице

Zoran Maksimović / Arhiva

Suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletne, a i optuženi je bio protiv toga da novinari ostanu u sudnici.

Maksimović, kojeg su parohijani prozvali Plavooki Zoki se tereti da je zaveo devojku, koja je sa njim zatrudnela, a kasnije navodno i abortirala. Ona u četvrtak nije došla na suđenje, već samo njen punomoćnik. Nakon okončanja ročišta optuženi je ispred Palate pravde novinarima tvrdio da je ta devojka sve izmislila:

- Nije ni bila trudna, niti je abortirala. Ona me je proganjala i moja žena je to znala. Htela je da se uda za mene. Dobila je novac da mi namesti aferu. Stalno je dolazila na večernje službe i bio sam obazriv, jer sam znao šta joj je cilj. Nisam imao ništa sa njom. Niko nije hteo da joj bude duhovnik, a ja sam to prihvatio, bilo mi je žao, jer je bolesna.

Maksimovića je zbog neprimernog ponašanje prema vernicima i posebno ženama, u avgustu prošle godine, raščinio sada pokojni patrijarh Irinej. Ukoliko ga sud osudi za obljubu maloletnice, preti mu kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

PROGANjANjE

MAKSIMOVIĆ je optužen da je tri godine progonio maloletnicu, a preti mu 15 godina zatvora za dva krivična dela. Naime, osim za obljubu zloupotrebom položaja, raščinjeni sveštenik je optužen i za proganjanje devojčice, koja je u tom trenutku imala samo 15 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)