OVO JE NIŠLIJA KOJI JE PRETUČEN NASMRT: Ulični svirač stradao jer nije hteo više da se zabavlja

J. Ćosin

19. 05. 2022. u 16:20

NIŠLIJA Aleksandar S. (35) uhapšen je zbog krivičnog dela nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, jer je 3. maja surovo pretukao uličnog harmonikaša Ferata Asanovića (68) koji je od zadobijenih povreda preminuo. Svi koji su poznavali Ferata opisuju ga kao poštenog i dobrog čoveka koji nigde nije išao bez svoje harmonike.

ОВО ЈЕ НИШЛИЈА КОЈИ ЈЕ ПРЕТУЧЕН НАСМРТ: Улични свирач страдао јер није хтео више да се забавља

Foto: Privatna arhiva

Muzikom je, kažu, lečio dušu, dok je svojim humorom veselio sve ljude oko sebe. Međutim, Nišliji Aleksandru S. očigledno nije bilo dovoljno zabave, pa je nasrnuo na muzičara i tukao ga do iznemoglosti, pošto je u jednom trenutku saopštio da je dosta i da više ne može da peva i svira. 


- Ferat je čitave večeri zabavljao Aleksandra, svirao mu je i pevao, a on mu je plaćao naručene pesme. Zajedno su pili i družili se da bi Ferat u jednom trenutku saopštio da je dosta i da više ne može da peva. Oko ponoći su zajedno izašli iz kafane, kada je, besan što ga je Ferat odbio, Aleksandar brutalno pretukao nesrećnog čoveka. Njegovo telo oko 3.30 sati iza ponoći primetio je jedan prolaznik i obavestio Hitnu pomoć. Čovek je u besvesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gde je ubrzo preminuo – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.


Harmonikaš je živeo u naselju Stočni Trg, ali je često boravio u prihvatilištu, odnosno Centru za pružanje usluga socijalne zaštite. Direktor te ustanove Miloš Ranđelović kaže da je FErhat mesec i po dana boravio kod njih, da je odlazio da svira i vraćao se, ali da se tog kobnog 3. maja nije vratio, zbog čega su odmah obavestili policiju.


- Na žalost, obavestili su nas iz supa šta se dogodilo, oni su bzro uspeli da reše ovaj slučaj koji je sve nas brinuo. On je kod nas boravio mesec i po dana pre nemilog događaja, bio je veseo čovek, znao je da nas zabavi. Voleo je da se druži, ali eto, tog dana desilo se šta se desilo i nadamo se da je ovo poslednji slučaj na jednu takvu temu. Nadam se da niko neće slično nešto uraditi. Naši korisnici, koji su slobodni ljudi koji nisu lišeni poslovne sposobnosti, i jedinu obavezu koju imaju jested a nam se jave do 10 uveče. Ferhat se te večeri nije javio i mi smo obavestili policiju i Centar za socijalni rad. Policija je odmah počela da traži ubijenog, on je još bio živ, nalazio se u UKC NIš, gde je kasnije preminuo – ispričao je on. 


Ferhatovi prijatelji o njemu imaju samo reči hvale. Kažu da je bio izuzetan čovek, koji se nikome nikad nije zamerio, da je gledao da zaradi za sebe, ali i za sina kojeg je oženio nedavno.


- Zajedno smo išli u školu, bio je dobar čovek, pošten. Svirao je harmoniku, polednji put svirao je na jednom venčanju u Nišu. Svirao je po kafanama. Dugo ga nisam video, to mi je bilo čudno, a onda sam čuo da više nije živ, da je ubijen. Imao je jednog sina, ali ne znam tačno gde živi – kaže Ruta Ademović.


U policiji u Nišu kažu da je napadač uhapšen i da se radi na razrešavanju ovog slučaja.


-  Policija u Nišu u saradnji sa Višim tužilaštvom u tom gradu je uhapsila 35-godišnjeg A. S. iz Niša zbog postojanja osnovne sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom - saopštavaju iz policije.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024