LUKIN UBICA OVERIO I ZEKU? Kraljevčanin osumnjičen i za likvidaciju Nikole Zečevića u Kragujevcu

Z. USKOKOVIĆ

20. 05. 2022. u 18:56

KRALjEVČANIN Stefan M. (23), koji je osumnjičen za ubistvo Luke Žižića (37) 28. aprila ove godine u Novom Beogradu, sada je okrivljen i za likvidaciju Nikole Zečevića Zeke (38) 12. februara prošle godine u Kragujevcu.

ЛУКИН УБИЦА ОВЕРИО И ЗЕКУ? Краљевчанин осумњичен и за ликвидацију Николе Зечевића у Крагујевцу

Foto: Novosti/Fejsbuk

 Do rasvetljavanja ovog zločina došlo se na osnovu materijalnih tragova, DNK i otisaka, koji su prikupljeni tokom ubistva valsnika restorana "Ritual" u Nehruovoj ulici.

Zečević je usmrćen u Glavnoj ulici u Kragujevcu kada je krenuo po hranu za dete. Njegovu egzekuciju, zabeležile su i kamere sa nekoliko video-nadzora. Na snimcima se vidi kako mu prilazi ubica sa fantomkom na glavi, pritrčava mu iza leđa i ispaljuje u njega rafal. Dok je žrtva ležala na asfaltu, ubica mu je prišao i pucao ponovo u glavu i tako ga praktično "overio".

- Tada se pričalo da je Zečević ubijen iz osvete i da je reč o naručenom zločinu - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - Tadašnji direktor policije Vladimir Rebić izjavio je povodom ubistva Zečevića, da je on ranije dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima, ali da se ne zna da li je to uzrok njegove likvidacije.

Printscreen/Joutube Pink

 

Skoro godinu i po kasnije u Novom Beogradu ubijen je Luka Žižić. Istražni organi sumnjaju da je oba zločina počinila ista osoba - Stefan M. (23) iz Kraljeva. I za ovu likvidaciju sumnja se da je plaćena, kao i u slučaju Zečevića.

Kako "Novosti" saznaju, pripadnici kriminalističke policije Srbije, koji rade na rasvetljavanju ubistva Luke Žižića, tokom istrage uspeli su uđu u trag i pronađu električni trotinet, kojim je ubica pobegao posle zločina. Vozilo za bekstvo nađeno je nedaleko od mesta gde je vlasnik lokala Ritual" likvidiran 28. aprila.

Pretpostavlja se da je ubica posle bekstva trotinetom, nekoliko ulica dalje, u Bloku 44 prešao u automobil, a da je saučesnik-čistač odvezao dvotočkaša i sakrio.

Policija je nekoliko dana posle Žižićeve likvidacije, locirala i uhapsila osumnjičenog za ubistvo. On je uhapšen u štek stanu u Kraljevu. Lisice su nedavno stavljene i njegovom drugu Urošu J. (22), za koga se sumnja da mu je pronašao štek za skrivanje.

TRAŽI SE NALOGODAVAC

- PRIKUPLjENI su brojni dokazi o zločinu u "Ritualu" - navodi izvor "Novosti" iz istrage.

- Pored osumnjičenog da je direktni izvršilac i njegovog pomagača, pronađeno je i oružje, a sada i vozilo za bekstvo. Ipak, radimo još na motivu. Okrivljeni ćute o razlozima ubistva Žižića, a sumnjamo da su oni angažovani i plaćeni. Ipak, imamo određena saznanja odakle je stigao nalog. Prikupljamo dokaze oko toga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)