TRAŽIO 3.000 EVRA, PA JE USMRTIO: Više tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Slavoljuba J. (62) zbog teškog ubistva

E. H.

07. 07. 2022. u 06:30

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Slavoljuba J. (62), zbog sumnje da je 12. maja u večernjim satima, iz koristoljublja, nakon svađe oko novca, ubio Snežanu Đ. (67), učiteljicu u penziji, u njenoj kući u selu Rožanci kod Barajeva.

ТРАЖИО 3.000 ЕВРА, ПА ЈЕ УСМРТИО: Више тужилаштво у Београду подигло оптужницу против Славољуба Ј. (62) због тешког убиства

Kuća u kojoj se dogodio zločin u Rožancima kod Barajeva, Foto Novosti

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo. Optužnica je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, predata Višem sudu na odluku o potvrđivanju, a takođe je predloženo da se optuženom produži pritvor.

Sumnja se da je Slavoljub J. počinio zločin jer je Snežana odbijala da mu isplati 3.000 evra, na ime dnevnica za obavljene poljoprivredne i sezonske radove na njenom imanju.

Nakon ubistva, on je sebi prerezao vrat, ali su lekari uspeli da mu saniraju povredu.

Prema nezvaničnim informacijama, Slavoljub je, navodno, i nekoliko meseci ranije tražio novac, ali je Snežana odbijala da mu isplati, smatrajući da mu ništa ne duguje.

Nakon što je kritične večeri, kad je došao kod nje, ponovo rekla da mu neće dati novac, tvrdi se da je došlo do fizičkog sukoba između njih, a žena je pokušavala da mu iz ruke istrgne nož na preklop, dužine sečiva 10,5 centimetara. Tom prilikom je zadobila višestruke povrede glave, vrata i trupa, od kojih je preminula na licu mesta.

Slavoljub je zatim, kako navodi naš izvor iz istrage, otišao u pomoćnu zgradu na imanju, gde je na tavanu benzinom polio seno i zapalio ga, a kada je vatra buknula, zadobio je opekotinu leve nadlanice. Potom se, kako se tvrdi, otišao do letnje kuhinje i nožem se povredio po vratu. Policajci, koji su ubrzo došli, zatekli su ga povređenog, a nož mu je bio u džepu gornjeg dela trenerke. Prevezen je u bolnicu, gde je operisan.

Nakon zločina, Slavoljubov sinovac Tomislav za "Novosti" je izjavio da su se njegov stric i Snežana lepo slagali, i da ih je jutro uoči nemilog događaja video kako piju kafu kod Snežane u dvorištu:

- Zvali su me na sok, rekao sam im da žurim i da ćemo se videti kasnije. Po podne, nekoliko sati pre nesreće, slavili smo rođendan moje žene. Ručali smo u dvorištu, Slavoljub nije pio poslednjih 20 godina, kao ni juče. Posle je otišao, zvao je mog oca da idu zajedno do seoske prodavnice, on ga je odbio. Stric nije bio ljut, nije rekao gde ide, nismo mogli ni da naslutimo šta će da uradi. Šta je posle bilo, to samo njih dvoje znaju.

KOMŠIJE ZVALE VATROGASCE

KADA su komšije oko 21.30 videle kako vatra i dim kuljaju iz pomoćnog objekta Snežaninog domaćinstva, u kojem je živela sama, pozvali su vatrogasce. Oni su tada zatekli jeziv prizor. U jednom delu su našli Snežanino beživotno telo, a u drugom delu kuće nepomičnog Slavoljuba, koji je davao znake života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024