PREGAŽEN DOK JE SVOJU VERENICU DRŽAO ZA RUKU: Tuga u domu Mihajila Lečića (26), koga je vozač "audija" usmrtio na pešačkom prelazu

V. Ilić - N. Bijelić

09. 12. 2022. u 08:00

MIHAJILO je trebalo da pravi svadbu. Verio se sa devojkom sa kojom je živeo u Beogradu, gde je studirao na Elektrotehničkom fakultetu.

ПРЕГАЖЕН ДОК ЈЕ СВОЈУ ВЕРЕНИЦУ ДРЖАО ЗА РУКУ: Туга у дому Михајила Лечића (26), кога је возач аудија усмртио на пешачком прелазу

Foto I. Marinkvić

Radovali smo se svadbi, a u samo jednom momentu nama je život pretvoren u pakao. Dom nam je zavijen u crno...

Ovako su juče pričali rođaci Mihajila Lečića (26) iz Čačka, koji je u sredu uveče poginuo u saobraćajnoj nesreći u Beogradu, kada je na njega i njegovu dve godine mlađu verenicu Viktoriju naleteo automobil u Bulevaru kralja Aleksandra, dok su bili na pešačkom prelazu. Prelazili su ulicu držeći se za ruke. Devojka je tom prilikom zadobila prelom skočnog zgloba.

U porodičnom skromnom domu Lečića u čačanskom naselju Ljubić, izraze saučešća primali su njegova majka i brat, koji, skrhani od bola i tuge, nisu mogli ništa da kažu novinarima. Mijahilov ujak Obrad Milosavljević nam je rekao da je njegov sestrić tragične večeri krenuo sa verenicom da kupe večeru.

- Imao je još dve godine do završetka fakulteta, ali pošto su planirali venčanje, akcenat je stavio na posao, zato je i radio u Beogradu - kazao nam je Obrad. - Mihajilo je bio vredan dečko, radio je u IT sektoru kao programer. Ne znam kako ćemo sve ovo prevazići i preživeti, posebno njegova majka i brat, koji su pre dve godine izgubili glavu porodice, Mihajilovog oca, koji je umro u Francuskoj, gde je radio.

Viktorija i Mihajilo Foto Fejsbuk

Beograđaninu Matiji N. (23), osumnjičenom da je u sredu oko 21.40 u Bulevaru kralja Aleksandra, vozilom "audi" na pešačkom prelazu naleteo na Čačanina, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, određeno je policijsko zadržavanje i on će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Svedoci stravične nesreće su ispričali da je vozač "audija" išao brzinom većom od 150 kilometara na sat i da je od siline udarca Mihajilovo telo letelo više od 30 metara:

- Išao je brzo ka Ustaničkoj ulici, pretekao je automobil ispred sebe, nije uspeo da se vrati u svoju traku i pokosio je mladića i devojku. Bilo je strašno. Vozač "audija" je odmah izleteo napolje, hvatao se za glavu. U kolima sa njim bila je jedna devojka.

Očevici navode da je Mihajila udario bočnim delom vozila i da je telo nesrećnog Čačanina udarilo u izlog jedne prodavnice, a zatim palo na zemlju. "Audi" je, kako ističu, usled velike brzine udario u stubiće, a zatim u zgradu.

- Kolovoz je bio mokar, a ispred pešačkog prelaza stajao je drugi automobil sa sva četiri upaljena svetla, pa je moguće da su svi ti faktori doveli do nesreće - pričaju svedoci.

Nakon što je priveden, utvrđeno je da Matija N. u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola, ni narkotika. Konstatovano je da ima važeću vozačku dozvolu A, B, C kategorije i da nema nikakvih mera zabrane, a u poslednje dve godine sankcionisan je za vožnju bez dozvole, prekoračenje brzine i vožnju bez pojasa.

Foto Fejsbuk

Mihajlo Lečić

PORUKE

MIHAJLOVA devojka Vikotrija L. juče je na svom fejsbuk-

-nalogu, kao profilnu, postavila crnu sliku, bez opisa i mogućnosti komentarisanja. Od Mihajila se oprostio i njegov brat, koji je objavio njegovu fotografiju sa datumom rođenja i smrti i uz rečenicu: "Zbogom, brate, volim te puno".

 

ROĐAK SVE GLEDAO SA TERASE

- IZAŠAO je sa verenicom da večeraju i, eto, dogodila se tragedija - kaže nam Lečićev rođak. - Taj stravični trenutak, u Beogradu je sa terase svog stana posmatrao Mihajilov rođak, koji u tom trenutku nije znao o kome je reč. Gledao je kako policija belim čaršafom prekriva telo, a tek kasnije je saznao da je poginuo Mihajilo. Urađena je obdukcija, ali još nije poznato kada će biti sahrana.

Iz MUP je juče saopšteno da se pre dva dana dogodilo šest saobraćajnih nesreća, u kojima su oboreni pešaci prilikom prelaska kolovoza na pešačkom prelazu, od kojih pet u Beogradu, a jedan u Kragujevcu. Sve saobraćajne nesreće dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)