JEDAN PRIZNAO, DRUGI POD ISTRAGOM: Posle hapšenja pripadnika jedinice za obezbeđenje zbog iznošenja oružja iz MUP

N. B.

29. 12. 2022. u 06:55

POLICIJSKI službenik Jedinice za obezbeđenje, Mihajlo L. (49) osuđen je na godinu dana kućnog zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, koji je sklopio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

ЈЕДАН ПРИЗНАО, ДРУГИ ПОД ИСТРАГОМ: После хапшења припадника јединице за обезбеђење због изношења оружја из МУП

Foto Ilustracija Shuterstock

On je uhapšen krajem avgusta zbog sumnje da je sa kolegom Miloradom T. (38) na improvizovanom strelištu u Novom Slankamenu organizovao prezentaciju oružja, puške i pištolja, vlasništvo MUP Srbije, koje su iznosili iz policijskog magacina i omogućavali pojedinim osobama da pucaju iz njega. Pritom, kako se sumnja, u te svrhe su koristili i municiju koja je vlasništvo MUP. Protiv Milorada T., kako saznajemo, postupak je nastavilo da vodi Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Pored njih, policija je bila privela i češkog državljanina Tomasa L. (34), koji je na osnovu sporazuma osuđen na uslovnu kaznu i deset godina proterivanja iz Srbije. On se, prema informacijama koje smo dobili, trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i čeka izručenje Češkoj, s tim što je izjavio žalbu na rešenje o potvrđivanju sporazuma.

Nakon hapšenja, u medijima je objavljeno da je Tomas L. bio obučavan da gađa iz automatske puške, kao i da je tokom boravka u našoj zemlji koristio dokumenta čak tri države.

- U Srbiju je ušao sa pasošem Dominikanske Republike, a u zemlju ga je uveo jedan od uhapšenih policajaca - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - Pored toga, imao je lična dokumenta Slovačke i Emirata. U međunarodnim okvirima, on je poznat i kao krijumčar oružja. Pored ovog stranca, još dvojici muškaraca iz Beograda je omogućeno da gađaju iz ove puške marke "sig sauer".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO