NAPAD NAVIJAČE PARTIZANA U BLOKU 63: Osumnjičeni pušteni nakon saslušanja

S. J. M.

24. 03. 2023. u 16:47

DAN posle prebijanja grupe navijača Partizana u Bloku 63 na Novom Beogradu policija je privela 12 mladića od kojih je petoro maloletno i za koje se sumnja da su učestvovali u napadu ili da znaju nešto o tome, ali niko od njih nije zadržan. Svi su pušteni kući nakon saslušanja u policijskoj stanici. Policija očigledno za sada nema dovoljno dokaza da su baš oni vinovnici napada i da im zbog osnovane sumnje odredi zadržavanje od 48 sati.

НАПАД НАВИЈАЧЕ ПАРТИЗАНА У БЛОКУ 63: Осумњичени пуштени након саслушања

Foto: S. J. M.

Inače, u tom huliganskom napadu najverovatnije suparničke navijačke grupe u sredu uveče ozbiljno je povređeno šestoro Partizanovaca. U bolnicu su primljeni V. Ž (12), M. B. (16), O. K.(17), N. P. (30), Nikola Ž. (22) i L. N. (15). Najteže povrede ima Nikola Ž, kojem je polomljena glava i nalazi se u teškom stanju, u komi je i na respiratoru. U napadu je pretučen i njegov mlađi brat, koji ima samo 12 godina. Nezvanične informacije kažu da i on ima prelome. Napadači su ih sve udarali drvenim letvama.

Pretučena grupa navijača, koji žive u tom kraju stalno se okupljala u zavučenom prolazu kod garaža u Gandijevoj 74. Doneli su i dugačku klupu na kojoj su sedeli, a komšije kažu da u Bloku 63 nikada nisu pravili probleme, niti bili bučni. Svuda okolo na zidićima kod tih zgrada ispisani su im navijački grafiti, a rekviziti u dečijim parkićima ofarbani su u crno-bele boje.
Te večeri nekoliko njeh su sedeli u prolazu, kada ih je oko 23.15 časova po mraku napala veća grupa. Pošto u ćorsokaku nisu imali kuda da beže brojniji napadači su ih udarali drvenim letvama, ne birajući gde biju. Čula se vriska, a kako komšije kažu sve je trajalo minut i napadači su pobegli prema parkingu i Vojvođanskoj ulici. Policija koja je došla za desetak minuta zatekla je samo povređene i krv po betonu.
Nikolu Ž. lekari Hitne pomoći su na nosilima uneli u vozilo i prvog odvezli na VMA, jer je bio u najkritičnijem stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)