"NOVOSTI" U SELU GDE SE KRIO UROŠ BLAŽIĆ: Nisu mogli ni da pretpostave da je masovni ubica tako blizu

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 05. 2023. u 16:00

MEŠTANI sela Vinjišta, u kome se sakrio Uroš Blažić, nisu ni pretpostavljali da je ubica tako blizu, a kada su čuli, obuzeo ih je strah koji je vladao sve do jutra, kada je policija uhapsila Blažića na farmi pilića njegovih ujaka Gorana i dede Dragana Gavrilovića.

НОВОСТИ У СЕЛУ ГДЕ СЕ КРИО УРОШ БЛАЖИЋ: Нису могли ни да претпоставе да је масовни убица тако близу

Foto:Z.Gligorijević

- Kod porodice Gavrilović sam bila juče ujutru. Hvatali su se za glavu, jer su čuli da je ubijen neko od njihove rodbine. Posle su saznali da to, ipak, nije tačno. Sigurna sam da ujak i deda nisu ni znali da se on krije na njihovom imanju. To je veoma ugledna i radna porodica. Ne znam šta nemaju. Bave se poljoprivredom - priča za "Novosti" komšinica Vasiljka Stijović iz Vinjišta.

Ona dodaje da je potom otišla kod druge komšinice i kada je htela da se vrati kući, naišla je na policajca s fantomkom koji joj je rekao da se vrati u kuću. To je i uradila.

- Nisam imala pojma šta se dešava. Nikome od nas nije palo na pamet da je Uroš došao ovamo. Njegova majka Biljana je ugledna, koliko znam radi na VMA. Otac je u Generalštabu. Nisam videla ništa, jer mi je policija zabranila da izlazim. Samo sam videla da je bilo jedno pedeset kampanjola i drugih policijskih automobila. Kad sam saznala, skočio mi je pritisak, pa sam morala da popijem tabletu - dodaje Vasiljka Stijović.

I Slavko Kragović iz okoline sela Vinjišta za porodicu Gavrilović ima samo reči hvale.

- Nemam reči za tu porodicu. Veoma je ugledna i radna. Kada sam čuo šta se dogodilo, čuvao sam unuku. Bio sam veoma uznemiren. Pošteno da vam kažem, još uvek ne mogu da se opasuljim. Danima plačem za decom koja su izginula u školi na Vračaru. I ja imam decu i unučiće. Bio sam uplašen od momenta kada se saznalo da je on u selu sve dok ga policija nije uhapsila. Ne znam šta se ovo dešava - priča Slavko Kragović za naš list.

Petar Stikić iz Malih Pčelica, koji ima imanje u Grošnici, rekao nam je da je iznenađen stravičnim masakrom.

- Nije mi jasno šta se dešava. Nezapamćeno! Ne daj bože da se opet dogodi. Strah me je da se ne dogodi nešto novo, jer mi se ovo kako se deca sada vaspitavaju nikada nije sviđalo. Ja svog devetogodišnjeg unuka učim da ide u crkvu, da svakome daje ljubav i da je prihvata. Samo ljubav. Novcem ne može ništa da se plati - rekao je Stikić.

Jedva stigao do livade

MIODRAG Viševac iz Erdeča, koji je juče ujutru krenuo u Vinjište da pokosi imanje svoje supruge, nije znao da se ubica vrzma ovim krajem. Tek kada je kod groblja video žandarmeriju i policiju, shvatio je da se nešto dešava.

- Na televiziji sam čuo šta se dogodilo u Mladenovcu. Nisam imao pojma da je ubica rodom iz ovog kraja. Pošao sam da pokosim travu, ali sam kod groblja naišao na policiju i žandarmeriju. Nisu mi dozvolili da prođem, pa sam okolo išao sat vremena pešice. Posle sam čuo da mu je majka odavde rodom. Poznajem celu porodicu, veliki su radnici - kazao je Miodrag Viševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo