NAJMONSTRUOZNIJE UBISTVO U KRUŠEVCU DESILO SE PRE VIŠE OD 30 GODINA: Dečak zapaljen zbog naplate premije na životno osiguranje

S.BABOVIĆ

03. 07. 2023. u 16:45

SELO Naupare danas je jedno od najpitomijih mesta kod Kruševca. Sada već davne 1992. godine, nije bilo tako kada se pronela vest o verovatno najmonstruoznijem ubistvu, koje se dogodilo u kruševačkom kraju. Telo Perice Uroševića, dečaka od 16 godina iz sela Trebotin, nađeno je zapaljeno u ovom selu.

НАЈМОНСТРУОЗНИЈЕ УБИСТВО У КРУШЕВЦУ ДЕСИЛО СЕ ПРЕ ВИШЕ ОД 30 ГОДИНА: Дечак запаљен због наплате премије на животно осигурање

Foto S. Babović

Posle složene policijske istrage utvrđeno je da je dečaka namamio da dođe u kuću u Nauparu, Zoran Mikulović. U kući ga je dočekao njegov otac, Boško. Tinejdžeru su obećali da će obezbediti papire za rad u Švajcarskoj.

Iza lažnog obećanja krila se stvarna užasna namera. Boško Mikulović je ranije osigurao svog drugog sina na 100.000 tadašnjih švajcarskih franaka. Plan je bio da tamošnjim vlastima prijavi smrt svog deteta, a leš "podmetne". Za ovu nameru, „izabrao“ je nesrećnog dečaka iz Trebotina.

- Boško je vezao ruke opasačem od pantalona, usta mu je zapušio kuhinjskom krpom sa čvorom, oborio ga na trosed, a onda mu je udarcima motkom dužine jednog metra smrskao glavu – izveštavale su "Novosti" 2006. godine, kada je Vrhovsni sud Srbije po drugi put potvrdio najtežu kaznu ubici. - Beživotno telo je polio benzinom i zapalio kako bi onemogućio identifikaciju, a zdravstvenom osiugranju u zemlji gde je radio, prijavio smrt najmlađeg sina. Pošto je okrvavio ruke, pobegao je u inostranstvo.

Jugoslaviju je napustio sa lažnim pasošem, kao slobodan čovek. Na slobodi, ipak, nije dugo ostao. Zbog pljačke zlatare u Švajcarskoj, osuđen je na jednu deceniju zatvora, dok je njegov sin zbog učešća u zločina kod Kruševca osuđen na osam godina. Po izdržavanju ove kazne, stariji osumnjičeni izručen je ovdašnjim vlastima.

Ponovo mu se sudilo pred tadašnjim Okružnim sudom u Kruševcu.

- Vrhovni sud Srbije je u drugom navratu potvrdio najtežu kaznu zatvora od 40 godina - pisala je štampa. - U obrazloženju presude, pored ostalog, navodi se da je Boško Mikulović, zvani Dragiša, "delo počinio iz koristoljublja, sa visokim stepenom monsturoznosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)