NA SAHRANI SAZNALI DA IM JE OTAC UBIJEN: Potresni detalji jezive smrti penzionera Stanimira Brajkovića u zatvoru u Padinskoj skeli

Novosti online

20. 03. 2024. u 16:43

STANIMIR Brajković (74), brutalno ubijen u KPZ "Padinska Skela" je bio penzioner koji je sam živeo u Mladenovcu. Bio je osuđen na mesec dana zbog prodaje petardi, jer nije imao da plati 30 hiljada dinara.

НА САХРАНИ САЗНАЛИ ДА ИМ ЈЕ ОТАЦ УБИЈЕН: Потресни детаљи језиве смрти пензионера Станимира Брајковића у затвору у Падинској скели

Foto: Fejsbuk

Imao je dva sina koja ne žive u Srbiji. Sahranjen je 11. februara ove godine.

O Stanimiru komšije imaju samo reči hvale. Svi su u neverici zbog njegove tragične sudbine.

- Nisam ni znao da je u zatvoru. Samo su mi jednog dana pozvonili na vrata i dali telegram da je Stanimir umro. Zvao sam njegove sinove, mislili su da je prirodna smrt. Na sahrani su saznali da je ubijen u zatvoru u Padinskoj Skeli - priča komšija nesrećnog Brajkovića.  - Žena mu je umrla, a sinovi su nakon 40 dana otišli u Beč. Tek sam kasnije čuo da je osuđen jer nije imao da plati 30.000 dinara. Koliko mi se čini zbog petard.

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavešten je 4. februara 2024. godine o smrti Stanimira Brajkovića u KPZ “Padinska skela”, nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Nakon prijema obdukcionog nalaza 8. marta, koji je pokazao da je S.B. umro nasilnom smrću, postupajući tužilac je naložio hapšenje osumnjičenih, koji su prethodno delili ćeliju sa pokojnim, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Srećko S. zaćutao u tužilaštvu

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu. Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira Brajkovića. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, Stanimira Brajkovića svakodnevno prihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Foto: Fejsbuk

Stanimira su šamarali, tukli, terali da pije mokraću, silovali

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Stanimir Brajković je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali usled straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

Sutradan se zdravsteno stanje Stanimira Brajkovića znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija preminuo.

Istraga je u fazi ispitivanja svedoka i prikupljanja dokaza.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024