DŽOGIRAO I VIDEO DANKINE UBICE? Tužilaštvo u Zaječaru nastavlja istragu ubistva dvogodišnje devojčice iz Bora

N.B.

02. 07. 2024. u 07:00

KOLIKO će saslušanje novih svedoka pomoći u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, čiji je nestanak prijavljen 26. marta, znaće se u petak, kada u Višem tužilaštvu u Zaječaru iskaze, kako je najavljeno, treba da daju dvojica žitelja Banjskog polja, gde je devojčica nestala, ali i Boranin, od čijeg svedočenja se, kako nezvanično saznajemo, najviše očekuje.

ЏОГИРАО И ВИДЕО ДАНКИНЕ УБИЦЕ? Тужилаштво у Зајечару наставља истрагу убиства двогодишње девојчице из Бора

Foto: Društvene mreže

Reč je o muškarcu koji je, navodno, tog 26. marta, džogirao u vreme, kada su, kako se sumnja, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50) bacili devojčicino beživotno telo na obližnju deponiju. Prema nekim informacijama, ovaj svedok se sam javio, ali je nejasno zbog čega je to uradio tek sada i šta je zaista video. Očekuje se da odgovore na ova pitanja da u petak.

U nastavku istrage očekuje se i da u tužilaštvu ponovo bude saslušan osumnjičeni Dragijević, koji je preko advokata uputio ovaj zahtev. Kada će novo saslušanje biti zakazano, još nije poznato. U obrazloženju zahteva, Dragijević je naveo da to traži "radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 5. aprila".

Odbrana posle svedoka

JANKOVIĆ se za iznošenje odbrane odlučio u momentu kada su bili saslušani svi do tada predloženi svedoci i kada su pristigla određena veštačenja, koja nisu pokazala postojanje DNK tragova male Danke, na određenim predmetima. On je skoro tri sata odgovarao na pitanja, koja su se u najvećem broju odnosila na njegovo kretanje na dan nestanka devojčice, pa sve do hapšenja. 

On je, kako je tada objavljeno, priznao da je usmrtio devojčicu, nakon što su je udarili službenim vozilom, kojim je upravljao Janković. Tada je izneo jezive detalje, da je devojčicu zadavio, a da su zatim njeno telo bacili na obližnju deponiju. Nešto kasnije, navodno, sa ocem i bratom sakrio je telo, ali nije želeo da kaže na kojoj lokaciji.

Dragijević u tužilaštvu može da dopuni ranije dat iskaz i konačno kaže šta je sa telom male Danke, za čiju smrt je osumnjičen. Međutim, ostaje i druga solucija, a to je da posle saslušanja Jankovića, koji je nakon dva i po meseca od hapšenja rešio da iznese odbranu i negira delo, i on kaže da nema nikakve veze sa zločinom i da optuži nadležne organe, da su na njega izvršili pritisak, zbog čega je priznao ubistvo.

Za pomaganje prilikom uklanjanja tela malene Danke osumnjičen je Radoslav, otac Dejana Dragijevića. On u tužilaštvu nije želeo da iznese odbranu, a posle dva meseca provedenih u pritvoru pušten je da se brani sa slobode. Policija je, zbog sumnje da je počinio isto krivično delo, privela i Dejanovog rođenog brata, koji je umro u policijskoj stanici u Boru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!