SUPRUG JOJ PUCAO U GLAVU DOK JE SPAVALA: Umesto doživotne, izrečena mu ova kazna

Novosti online

24. 07. 2024. u 16:07

APELACIONI sud u Kragujevcu doneo je odluku da Vladimira Maksimovića (42) za ubistvo supruge, doktorke Milene, osudi na 20 godina zatvora, umesto doživotne robije, kako je glasila prvostepena presuda Višeg suda.

СУПРУГ ЈОЈ ПУЦАО У ГЛАВУ ДОК ЈЕ СПАВАЛА: Уместо доживотне, изречена му ова казна

Foto: printskrin Fejbsuk/Milena Milosevic Maksimovic

Pre dve godine, 25. marta 2022. Vladimir je supruzi Mileni pucao u glavu dok je spavala. U kući je u tom trenutku spavalo i njihovo dvoje dece.

Pored svih napora lekara u UKC Kragujevac, Mileni, inače doktorki, nije bilo spasa, a preminula je šest dana kasnije. Inače, pošto je supruzi pucao u glavu, Vladimir je pobegao, ali je tog popodneva, oko 15 časova lociran u automobilu u blizini kuće u kojoj počinio zločin.

Posle par sati pregovora sa policijom i na nagovor rođaka, ubica se predao. U prvostepenom postupku Viši sud u Kragujevcu osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora.

Po žalbi, u drugom stepenu, Apelacioni sud u Kragujevcu doneo je odluku da Maksimovića osudi na 20 godina robije. U svom obrazloženju odluke, Apelacioni sud je naveo da je Vladimir vodio primeren život, o čemu, kako se navodi, svedoči činjenica da nije ranije osuđivan, uprkos tome što mu se osim ubistva, na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Za to delo je dobio dve godine zatvora, a kumulativno osuđen je na 20 godina.

U presudi Apelacionog suda se, takođe, navodi: "Suprotno navodima žalbe, da sud odbranu okrivljenog nije doveo u vezu sa nalazom i mišljenjem veštaka psihijatrijske struke i postojanje stanja afektvine napetosti u vidu afekta ili besa, srednjeg stepena, a zbog elemenata poremećaja u strukturi ličnosti, ovaj sud ukazuje na izjašnjenje predstavnika komisije veštaka na glavnom pretresu da u predmetnoj situaciji afekt gneva srednjeg intenziteta nije u bitnom stepenu uticao na psihičke funkcije kod okrivljenog u smislu izmene ponašanja u bitnom stepenu, kao i da je test na psihoaktivne supstance kod okrivljenog bio negativan, iako je okrivljeni u svojoj odbrani naveo da je konzumirao veću količinu sedativa".

Kao olakšavajuća okolnost za ovakvu presudu navodi se i da Vladimir Maksimović ima zdravstvenih problema od korone koju je preležao dva puta, kao i "da je krivično delo učinio u stanju smanjene uračunljivosti, pa su po oceni suda osnovani žalbeni navodi kojima se ukazuje da je prvostepeni sud okrivljenog za kivično delo teško ubistvo prestrogo osudio na kaznu doživotnog zatvora".

Inače, ubijena dr Milena je kao lekar radila u Nemačkoj i trebalo je da joj se tamo pridruže deca i suprug. Sve, kao i njen život, prekinuti su na najsvirepiji način, kada joj je muž hladnokrvno pucao u glavu, pošto je sačekao da zaspi.

(Kurir)

BONUS VIDEO: ''OSTAO SAM SA NjIM DOK POLICIJA NIJE STIGLA'': Komšija trostrukog ubice iz Knjaževca za ''Novosti''

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!