U BEOGRADU OTKRIVENA TELA MARIJE (93) I VESNE (53): Ćerka digla ruku na majku, pa se ubila?

Z.U.

27. 07. 2024. u 10:17

TEŠKA porodična drama otkrivena je sinoć na Voždovcu, kada je,prvo, u porodičnoj kući,u Ulici kralja Bodina 25, pronađeno telo Marije A. (93), a neki sat kasnije i njene ćerke Vesne A. (53) na Vračaru.

У БЕОГРАДУ ОТКРИВЕНА ТЕЛА  МАРИЈЕ (93)  И ВЕСНЕ  (53): Ћерка дигла руку на мајку, па се убила?

G.Šljivić (ilustracija)

Sumnja se da je reč o zločinu i da je ćerka ubila majku, a potom izvršila samoubistvo. Da li će ove pretpostavke biti i dokazane znaće se posle obavljene obdukcije obe žene, a istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima pored Marije A. je zatečeno oproštajno pismo, koje je, navodno, napisala Vesna.

- Neke indicije govore da je starica bila mrtva nekoliko dana pre nego što je pronađena - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Tragedija je otkrivena slučajno, kada je jedna od komšinica,koja je bila zabrinuta jer nije videla Vesnu nekoliko dana, provirila kroz prozor i ugledala Mariju kakao leži na podu, odnosno njene noge. Pozvala je Hitnu pomoć, misleći da je starici pozlilo.

Navodno, dok je čekala da stignu lekari, neprestano je zvala Marijinu ćerku Vesnu, ali joj se ova nije javljala na mobilni telefon. Druge komšije pričaju da je,inače, mlađa žena često šetala pse u ovom delu Voždovca.

Doktori Hitne pomoći, koji su stigli na mesto događaja,konstatovali su smrt starice, ali i čudne predmete oko njenog tela. Pominje se kesa, ali i pismo. Na obdukciji će biti utvrđeno da li je Marija ugušena, a veštačenje ostalih tragova pokazaće da li je to učinjeno pronađenom kesom.

- Starica jedno vreme nije ni izlazila iz kuće, bila je slabo pokretna - navode komšije. - Svi smo pomagali,koliko smo mogli. - Imala je psa,koji je boravio u kući, osim poslednja dva dana. Viđali smo ga po dvorištu. Mislili smo da je Vesna otišla do vikendice, a onda smo čuli da je i ona pronađena mrtva, na Vračaru.

Telo Vesne A. zatečeno je u jednom stanu u Nevesinjskoj ulici. Policija je na pomenutu adresu otišla posle otkrića da je ona, zapravo, tamo živela izvesno vreme. Provalili su u stan i zatekli je mrtvu. Prema nepotvrđenim informacijama, ona se obesila.

Gotovo istovrmeno započet je uviđaj na obe adrese, kojem su prisustvovali i zamenici Višeg javnog tužioca (VJT) u Beogradu. Tela su, po njihovom nalogu, poslata u Institut za sudsku medicinu, gde bi trebalo da se tačno utvrdi na koji su način preminule. Posle veštačenja biće jasnije i da li je reč o ubistvu i samoubistvu, kako se sada pretpostavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama