SRBIN DOBIO METAK U LEĐA: Beograđanin Saša Momčilović (36) ubijen tokom žurke u jednoj vili nedaleko od Marbelje

Z. Uskoković - N. Bijelić

15. 08. 2024. u 12:10

LICE sa poternice, Beograđanin Saša Momčilović (36), ubijen je u noći između nedelje i ponedeljka u gradiću Estepona, nedaleko od Marbelje u Španiji.

СРБИН ДОБИО МЕТАК У ЛЕЂА: Београђанин Саша Момчиловић (36) убијен током журке у једној вили недалеко од Марбеље

Foto: Shutterstock

Kod sebe je imao falsifikovana belgijska dokumenta, što je, sve do juče, otežavalo njegovu identifikaciju. Na osnovu otisaka prstiju, španska policija je ubrzo utvrdila da je Srbija za sada ubijenim, raspisala međunarodnu Interpolovu poternicu, zbog sumnje da je pripadnik organizovane kriminalne narko-grupe.

Ministar policije Ivica Dačić saopštio je da, međutim, ovaj zločin, prema dosadašnjim informacijama, nema veze sa trgovinom narkoticima i organizovanim kriminalom. Momčilović je usmrćen tokom žurke u jednoj vili, stotinak kilometara od Marbelje. Za ubicom se i dalje traga.

Kako su objavili španski mediji, beživotno telo pronađeno je u lokvi krvi u jednoj prostoriji luksuznog zdanja, sa prostrelnom ranom na leđima. Policija je o tome obaveštena u ponedeljak, oko devet sati, kada je muškarac, koji živi pored vile, prijavio da je čuo pucnje.

Na mesto događaja pored policije, stigli su i lekari Hitne pomoći, koji su mogli samo da konstatuju smrt muškarca. Tom prilikom su sanirali lakše povrede kod dve osobe.

- U vili u kojoj je ubijen muškarac, unazad dve godine, prema rečima komšija, organizuju se tajne žurke, tokom kojih se konzumiraju narkotici - navode španski portali. - Žitelji okolnih vila, već su to prijavljivali policiji, tvrdeći da u tu vilu dolaze prijatelji vlasnika, i to u ranim jutarnjim satima, po povratku sa noćnih žurki, kada se zatvore tamošnji klubovi, praveći veliku buku.

Prema onome što navode mediji sa Iberijskog poluostrva, vlasnik vile, koji se predstavio kao Leon, izjavio je da žurke organizuje za svoje prijatelje i da je "noćni klub napravio u svojoj kući, kako ne bi morao da izlazi".

- Sedeo sam na sofi kada sam začuo praske, mislio sam da su pukli baloni - izjavio je vlasnik, dodajući da je ubrzo shvatio da u stvari neko puca iz pištolja. - Video sam kako su svi istrčali napolje, a zatim i tog muškarca, kako leži. Ne znam ko je pucao u njega.

Inače, za Momčilovićem je Srbija raspisala poternicu septembra prošle godine, posle hapšenja kriminalne grupe Živka B., koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za krijumčarenje 324 kilograma kokaina, zaplenjenog u luci u Solunu. Tada su lisice stavljene šestorici osumnjičenih, dok je Momčilović uspeo da pobegne.

Ranjen u pucnjavi na Vračaru

PRE raspisivanja poternice zbog šverca narkotika, Momčilović je uspeo da u policiji napravi podebeo dosije. Pre osam godina čak je i ranjavan zbog svojih, kako se sumnja, nezakonitih poslova. Posle jedne pucnjave na Vračaru, završio je u Urgentnom centru, sa vršnjakom J. P. Obojica su bila ranjena, ali nisu želela da razgovaraju sa policijom. Istraživalo se da li su se oni sukobili i međusobno ranili ili je na njih pucala treća osoba. Momčilović je u toj pucnjavi zadobio lakše povrede i posle pregleda je pušten kući, dok je J. P. zbog teže povrede zadržan u bolnici. U svom dosijeu imao je i sukob sa policijom, a dovodio se u vezu sa jednom navijačkom grupom Crvene zvezde. 

Tužilaštvo ih tereti da su tokom 2020. i 2021. na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Grčke i Srbije "formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine kokaina putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi".

U ovom periodu, tvrdi JTOK, ova organizovana kriminalna grupa je kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma kokaina, koji je nabavljen u Ekvadoru i odatle transportovan do luke u Solunu, gde je drogu zaplenila grčka policija.

- Sumnja se da je on imao zadatak kod utovara kokaina na brod, zatim praćenja droge, njenog vađenja iz evropskih luka i dalje distribucije, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije "Skaj" - rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra