UPUCAN LAŽNI POP KOD KOSJERIĆA: Izrugivao sveštenstvo, Eparhija Žička ga upozoravala, pretila mu kanonskim merama (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

16. 08. 2024. u 16:48

DANAS je u selu Tubići kod Kosjerića došlo do jezivog incidenta kada je O.J. (33) ranjen vatrenim oružjem, a kako se nezvanično saznaje, u njega je pucao njegov stric.

УПУЦАН ЛАЖНИ ПОП КОД КОСЈЕРИЋА: Изругивао свештенство, Епархија Жичка га упозоравала, претила му канонским мерама (ФОТО)

Foto: N. Skenderija/MUP

- Čuli smo da je O.J. ranjen, sedeo je sa stricem i pričali su, očigledno je došlo do neke svađe, ko zna šta se tu stvarno izdešavalo, pa je ovaj pucao - kaže izvor za medije.

Povređeni mladić je odmah prevezen u užičku bolnicu, doktori za sada navode da je van životne opasnosti, a njegov stric je priveden nakon pucnjave.

Inače, kako se saznaje, ranjeni muškarac je postao poznat široj javnosti kada je na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen snimak dok obučen u mantiju pravoslavnog sveštenika, O.J. peva škakljiv tekst.

- Da li umre il' se rodi, meni uvek isto godi... Krstim, venčam i opevam, svi kukaju, a ja pevam - peva on i dodaje "pope svrći, danas nema nikog kućii".

Foto: Eparhija Žička/Društvene mreže

 

Nakon toga se oglasila i Eparhija žička saopštivši da se pomenuti muškarac lažno predstavlja kao sveštenik.

- Obaveštavamo javnost da se izvesni O. J.iz sela kod Kosjerića lažno predstavlja na društvenim mrežama kao pravoslavni sveštenik pojavljujući se u svešteničkom ođejanju (službenom odelu/mantiji). On je svojim neprimerenim ponašanjem i skaradnim pesmama, imenovani naružuje dostojanstvo Crkve i sveštenstva dovodeći javnost u zabludu.

Naglašavamo da nije reč o pravoslavnom svešteniku, već o licu koje se lažno predstavlja kao sveštenik. Zbog toga će protiv njega biti preduzete pravne i kanonske mere - naglasili su iz Eparhije.

Međutim i pored upozorenja, on je nastavio sa istim ponašanjem.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj