TRAGEDIJA JE MOGLA DA BUDE SPREČENA: Lovac koji je ranjen u nogu kod Gadžinog Hana možda bi preživeo da mu je pravilno ukazana pomoć

Novosti online

17. 08. 2020. u 16:57

LOVAC, P.M. (53) koji je preminuo nakon ranjavanja lovačkom puškom u Gadžinom Hanu, možda je mogao da preživi da mu je pravilno ukazana prva pomoć.

ТРАГЕДИЈА ЈЕ МОГЛА ДА БУДЕ СПРЕЧЕНА: Ловац који је рањен у ногу код Гаџиног Хана можда би преживео да му је правилно указана помоћ

Foto: N. Skenderija

Naime, kako je objasnio direktor Klinike za kardiologiju u Nišu, dr Dragan Milić, u takvim situacijama dobro je imati takozvanu "Ersmahovu povesku", kojom treba povezati nogu na deset centimatara iznad povrede.

- Razumljivo da ovi ljudi to nisu imali kod sebe, ali može poslužiti i kaiš, važno je samo dobro stegnuti nogu i krvarenje će prestati - navodi dr Milić.

Kako on objašnjava da je to učinjeno kako treba, sigurno bi mu bila spašena glava, a najgore što bi moglo da se dogodi jeste da dođe do amputacije noge.

- Naravno, tu je i ključno da se na vreme dođe do zdravstvene ustanove – napominje dr Milić.

Podsetimo, ova tragedije dogodila se juče oko 12 sati u lovu u ataru sela Kaletinac, kada je hicem iz lovačke puške pogođen u butinu, a iskrvario je na putu do Zdravstvene stanice u Donjem Dušniku.

Kobni hitac, kako se osnovano sumnja, ispalio je drugi lovac M.Č. koji je sa P.M. bio u lovu na divlje svinje. Prema prvim nalazima istrage u pitanju je nesrećni slučaj, ali će tačan i zvaničan uzrok stradanja biti poznat pošto policija i nadležno tužilaštvo obave uviđaj i ispitaju sve okolnosti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku