OPTUŽENI OPET IZNOSE ODBRANU: Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

S. J. M.

16. 11. 2020. u 07:00

IZNOŠENjEM odbrana optuženih, danas je planirano da se u Specijalnom sudu u Beogradu nastavi ponovljeno suđenje bivšim pripadnicima DB Radetu Markoviću, Milanu Radonjiću, Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

ОПТУЖЕНИ ОПЕТ ИЗНОСЕ ОДБРАНУ: Наставак суђења за убиство Ћурувије

Foto P. Mitić

Prvostepenu presudu kojom je okrivljena četvorka osuđena na dugogodišnje zatvorske kazne, u septembru je ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Glavna zamerka je da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem N. N. lica kao izvršioca ubistva i dodavanjem radnji optuženima za koje se oni nisu teretili optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal. Prema toj presudi, u Ćuruviju je pucala nepoznata osoba, a ostali su pripremili teren. Međutim, kako je Apelacija navela, "nejasno je objašnjeno da li je ta ista ili neka druga N. N. osoba i nalogodavac ubistva".

ZATVOR, PRITVOR, BEKSTVO

MARKOVIĆ na suđenje dolazi iz "Zabele" gde izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali. Radonjić i Romić su u kućnom pritvoru, dok se Kuraku sudi u odsustvu, jer je u bekstvu.

I u ponovljenom postupku tužilaštvo nije menjalo svoje navode u optužnici prema kojima je ubistvo Ćuruvije 1999. godine šefu RDB Radetu Markoviću naložila nepoznata osoba iz vrha tadašnje vlasti, a Marković za to angažovao Radonjića, a on Romića i Kuraka, koji je i pucao u Ćuruviju.

Međutim, prvostepeno Veće smatralo je da nije nedvosmisleno dokazano da je Kurak neposredni izvršilac i poverenje je dalo iskazu Branke Prpe, koja je u trenutku ubistva bila sa Ćuruvijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor