TUŽILAC ZAHTEVA LEČENJE: Produžen pritvor D. P. koji je osumnjičen za bacanje bombe ispred policijske stanice u Srbobranu u oktobru

Lj. P.

19. 01. 2021. u 22:02

VIŠE javno tužilaštvo u Somboru podnelo je sudu predlog da se D. P. (28), osumnjičenom da je 20. oktobra prošle godine oko 21 sat bacio ručnu bombu ispred Policijske stanice u Srbobranu, odredi mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

ТУЖИЛАЦ ЗАХТЕВА ЛЕЧЕЊЕ: Продужен притвор Д. П. који је осумњичен за бацање бомбе испред полицијске станице у Србобрану у октобру

Foto: Srbobran net

Osumnjičenom je odlukom suda produžen pritvor i on će biti smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, u kojoj može ostati do završetka postupka.

Na teret mu se stavljaju izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

D. P. je uhapšen ubrzo posle nemilog događaja, a na saslušanju pred tužiocem, navodno je rekao da je tim činom hteo da skrene pažnju policiji na koronu. Pominjao je ženidbu, pa čak i da ga prate dronovima. Protiv njega je, kako saznajemo, policija ranije podnosila prijave zbog saobraćajnih prekršaja, ali i nekih drugih krivičnih dela, pa se utvrđuje da li je eventualno i to možda bio razlog da se odluči da meta napada bude Policijska stanica.

Ručnu bombu koja je eksplodirala pred zgradom policije u Srbobranu, kako saznajemo, pronašao je na tavanu svoje kuće, a navodno je doneta sa ratišta. Od eksplozije su popucala stakla na prozorima objekta, a srećom, niko nije bio povređen. Kamere su snimile muškarca sa kapuljačom na glavi koji je protrčao pored stanice, bacio eksplozivnu napravu, a zatim pobegao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku