MAJA TRAŽILA DA JOJ DAJU ALIBI? Tužilac u Negotinu smatra da je u slučaju "Jabukovac" bilo uticaja na svedoke

V. Đ. - S. M. J.

16. 03. 2021. u 21:55

IAKO je prvobitno doneo odluku o određivanju pritvora Maji Bađikić (27), iz negotinskog Dupljana, zbog uznemirenja javnosti, koja se sumnjiči da je zajedno sa Davorom Pernićem (36), iz susednog Jabukovca, učestvovala u ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), avgusta 2019. u zaseoku Velja Vratna, kod Jabukovca, taj sud je sada promenio stav uz obrazloženje da "ti razlozi više ne stoje", kao i da je "u međuvremenu proteklo mnogo vremena od podnošenja predloga za određivanje pritvora do konačne odluke".

МАЈА ТРАЖИЛА ДА ЈОЈ ДАЈУ АЛИБИ? Тужилац у Неготину сматра да је у случају Јабуковац било утицаја на сведоке

Foto S.M.Jovanović

Ovo je, za "Novosti", izjavila Ksenija Branković, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu.

- Na određivanje pritvora mogla bi se i staviti tačka da nije, po našem mišljenju, bilo uticaja na svedoka - kazala je Brankovićeva.

- Reč je o svedoku Z. C., koji se, nakon prvog podizanja optužnice, javio VJT uz tvrdnju da je Maja Bađikić od njega tražila da joj pruži alibi za dane koji se u optužnici navode kao moguće vreme izvršenja zločina.

Brankovićeva kaže da je taj svedok ispitan, da je u svojoj izjavi potvrdio ono što je naveo, zbog čega je predloženo njegovo ispitivanje na glavnom pretresu.

- Iz ovog razloga, sudovi će ponovo odlučivati o određivanju pritvora protiv Maje Bađikić - navodi tužilac negotinskog VJT. - Zasad, iako je već trebalo da bude doneta, ako ne pravosnažna, a ono makar prvostepena presuda, nije poznato kada će optužnica protiv Pernića i Bađikićeve biti potvrđena, jer Viši sud u Negotinu insistira na tome da Maja i njen otac budu saslušani na okolnosti iz iskaza svedoka Z. C.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima