NOVOSAĐANI U ŠAMCU PRETUKLI I OPLJAČKALI HOLANĐANINA? Uhapšeni osumnjičeni za napad

O.M.

24. 03. 2021. u 14:23

Z.P. (52) i R.Z. (53) iz Novog Sada uhapšeni su u Obudovcu kod Šamca zbog sumnje da su sinoć pretukli i opljačkali holandskog državljanina Kornelijus Marinus van Velzena kome su, prema prijavi, ukrali oko 1.000 KM i ručni sat.

НОВОСАЂАНИ У ШАМЦУ ПРЕТУКЛИ И ОПЉАЧКАЛИ ХОЛАНЂАНИНА? Ухапшени осумњичени за напад

Foto: D. Pozderović

Napad se dogodio oko 20.50 časova ispred jedne benzinske pumpe Njegoševoj ulici u Šamcu. Neko od građana je primetio kako dva čoveka mlate trećeg i pozvao policiju.

- Patrola je na licu mesta zatekla državljanina Holandije koji je rekao da su ga fizički napala dva muškarca koji su od njega ukrali novac i određene predmete - saopšteno je iz PU Bijeljina.

Kako saznajemo policija je od očevidaca doznala da su napadači pobegli prema Brčkom u "mercedesu", novosadskih registarskih oznaka. Alarmirane su sve patrole i sporno vozilo je zaustavljeno u Obudovcu.

- Vozilom je upravljo Z. P., dok se R.Z. nalazio na mestu suvozača. Obojica su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo - rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

O svemu je obavešteno dobojsko tužilaštvo, po čijem nalogu se preduzimaju dalje istražne radnje. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, kao i pretres vozila.

Inače, pretučeni holandski državljanin nalazi se pod istragom zbog organizovanog kriminala i za njim je ta zemlja raspisala poternicu. U decembru 2019. hapšen je po nalogu Tužilaštva BiH u akciji "Madagaskar". Radi se o međunarodnoj akciji koja je rađena u saradnji sa istražnim organima Holandije koji su na teritoriji svoje zemlje pronašli 15 laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga i zaplenili oko 20 kilograma amfetamina.

Van Velzen je osumnjičen da je u BiH registrovao više firmi preko kojih je u Holandiju izvozio supsptance koje se koriste u pripremi i proizvodnji sintetičkih droga. Po naredbi Suda BiH blokirani su mu računi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!