GLUMILA BIH VILENJAKA U "GOSPODARIMA PRSTENOVA": Kara Kilmer o seriji "Čikago u plamenu", liku vatrogasca i planovima za budućnost

NIKOLA DRAŽOVIĆ

14. 05. 2023. u 08:54

POZIV vatrogasca, prema mišljenju mnogih, spada u najplemenitije profesije, budući da većina njih koji prvi put obuku svoje uniforme to čine dobrovoljno vođeni samo idejom da rizikujući svoj život spasu tuđi.

ГЛУМИЛА БИХ ВИЛЕЊАКА У ГОСПОДАРИМА ПРСТЕНОВА: Кара Килмер о серији Чикаго у пламену, лику ватрогасца и плановима за будућност

Foto Foks

Od legendarnog američkog producenta Dika Volfa, nagrađenog sa dva Emija i nominovanog za još 10 ovih prestižnih televizijskih priznanja, za franšize kao što su "Red i zakon" i "FBI", "Čikago", na kanalu Foks lajf, trenutno gledamo drugi ciklus serije "Čikago u plamenu" (radnim danima, u 19.00), koji prati stresan, ali i uzbudljiv posao vatrogasaca, spasilaca i bolničara vatrogasne stanice 51 u Čikagu. Ovaj neustrašivi tim muškaraca i žena svakodnevno gleda pravo u oči opasnostima od kojih svi uglavnom beže, i spreman je da se još jednom suoči sa odgovornošću koju simbolizuju njihove uniforme. Ono što seriju "Čikago u plamenu" razlikuje u odnosu na ostale projekte iz ovog ciklusa, kao što su "Čikaška policija" i "Čikaška hitna pomoć", jeste to da ekipu ovog šoua čini pretežno muška ekipa. S obzirom na zahtevne izazove pozicije vatrogasca, to je donekle sasvim očekivano. I upravo ova odlika serije bila nam je povod da u razgovoru sa jednom od retkih glumica koja pripada vodećoj postavi, Karom Kilmer, koja u seriji tumači lik narednice Silvi Bret, otkrijemo nešto više o tome kako izgleda život jedne vatrogaskinje i koji su to problemi sa kojima se žena može susresti u ovako teškom i bez sumnje - muškom poslu.

Foto Foks

- Za mene kao ženu i glumicu posao vatrogasca ne razlikuje se toliko od bilo kog drugog zanimanja. Pred tobom su jasni zadaci koje moraš da ispuniš i pre nego što obučeš tu uniformu, bilo da je reč o uniformi vatrogasca, policajca, lekara ili staneš iza kase u supermarketu, ti znaš za šta si se prijavio i hoćeš li moći ili ne da ispuniš očekivanja radnog mesta. Priliku da glumim vatrogasca u ovoj seriji posmatram i iz pozicije glumice. Biti žena u jednom ovako velikom projektu, i dobiti šansu da se izboriš za svoje mesto, ogroman je uspeh koji se može meriti sa uspehom u svakom zanimanju. Borba je za mene suština ostvarivanja svakog velikog cilja. Ako dovoljno veruješ u sebe i imaš srčanost i strast da osvojiš bitku u koju se upuštaš, sasvim je svejedno da li krećeš u borbu sa vatrom ili u osvajanje svemira. Sasvim je sigurno da ćeš ostvariti ono što si zamislio - ističe na početku razgovora za "TV novosti" glumica Kara Kilmer, priznajući da se posle skoro 10 godina u "Čikago" univerzumu još nije umorila od izazova koje ovaj serijal stavlja pred nju.

- Najveći izazov, verovali ili ne, nije to što svakodnevno na setu moram da se borim sa 10 kilograma opreme koju moram da nosim na sebi dok se u seriji borimo sa vatrom i ostalim problemima, jer sam na to navikla. Pomalo ume da umori dužina sezona, jer svaki ciklus ima od 20 do 25 epizoda, što podrazumeva da skoro celu godinu posvetimo snimanjima. Ipak, presrećna sam što radim sa tako dobrom ekipam. Većinu danas, bez dvoumljenja, mogu nazvati najbližim prijateljima. Ono što mi govori da i dalje volim posao koji radim jeste misao sa kojom se još povremeno budim, a ona glasi: "Ne mogu da verujem da je ovo moj posao". Dok god osećam tu ugodnost, znam da mi je mesto u sastavu serije "Čikago u plamenu" - poručuje lepa glumica koja je rodom iz Teksasa. Jedan od glavnih razloga zbog kog je pristala na angažman u seriji je, kako kaže, taj što "Čikago u plamenu" donosi kombinaciju američkog juga i severa, i da upravo taj miks čini da se u svemu dobro oseća.

- Volim što ta slobodna i nesputana Teksašanka i dalje živi u meni. Ljubav prema glumi u meni, ali i kod mog brata i moje sestre, otkrila je naša majka. U stvari, to je bio više njen eksperiment nego želja da probudi sklonost ka glumi u nama. Nas troje smo uvek bili povučeni i skromni. Razmišljajući o tome kako da nas izvuče iz te ugodnosti i zaštićenosti i da nas na neki način pripremi za život koji je borba, mama nas je sve uključila u rad lokalnog amaterskog pozorišta. Želela je da se naviknemo na izloženost i na to da nas ljudi gledaju, i da nemamo problem sa tim. To iskustvo definitivno je uticalo na moj život, i zbog toga su pozorište i gluma od malih nogu neraskidivi deo mog bića - kaže lepa glumica, dodajući da uprkos izuzetno zahtevnom rasporedu u seriji "Čikago u plamenu", koji uključuje pojavljivanje njene Silvi i u ostalim serijama franšize, ipak, razmišlja i o drugim rolama.

- Uz naše postojeće obaveze zaista ima malo prostora u koji bismo uklopili rad na nekom drugom projektu. Ali uvek osluškujem šta je to što se nudi i da li mi se dopada. Veoma mi se sviđa ideja da budem neki gastro kritičar u serijalu posvećenom hrani i kuvanju.

Nemam ništa protiv toga da mi posao bude da tokom cele emisije jedem (smeh). Takođe, volela bih da imam manju ulogu u nastavku filma "Jedi, moli, voli", ako ga budu snimali, a jedan od najvećih snova mi je taj da se pojavim u predstojećoj seriji "Gospodar prstenova". Producenti, molim vas, ako imate neku ulogu vilenjaka, računajte na mene - poručuje šarmantno glumica serije "Čikago u plamenu".

 

VOLIM SILVI JER JE I ČELIK I ŠEĆER

ŠTA je to što vas je privuklo vašoj junakinji u seriji "Čikago u plamenu" i što još volite posle skoro 10 sezona serijala?

- Volim Silvi jer mislim da je veoma otporna. Dopada mi se to što je čelik i šećer u jednoj osobi. Veoma sam srećna što mogu da igram lik koji može da se dočara i kao borac, ali i kao emotivna i topla osoba. U jednom trenutku vidimo je usred stravične drame, a u sledećem ona svojom duhovitošću zasmejava celu ekipu stanice 51. Ne mogu svi likovi da paralelno vode te dve karakterne crte. Drago mi je što imam tako živopisan lik. Baš ta Silvina specifičnost ono je što me nije umorilo posle decenije u njenoj koži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a