MLADE SRPSKE MUZIČKE NADE: Osmi Bunt rok festival 23, 24. i 25. maja uživo na RTS 2

J. BANjANIN

18. 05. 2024. u 06:33

U NEDELjI pred nama biće održano osmo izdanje Bunt rok festivala - nacionalnog takmičenja za nove, mlade neafirmisane muzičare i autore, čiji cilj je promocija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene.

МЛАДЕ СРПСКЕ МУЗИЧКЕ НАДЕ:  Осми Бунт рок фестивал 23, 24. и 25. маја уживо на РТС 2

Foto Nikola Ristić RTS

Tokom dva polufinala (23. i 24. maja) pred Stručnim žirijem i publikom RTS predstaviće se po 10 muzičkih sastava, a u finale, koje je zakazano za 25. maj, prolazi po pet bendova ili autora. Sve tri emisije moći ćemo da pratimo uživo u četvrtak, petak i subotu, od 21.45, na kanalu RTS 2, kao i putem internet platformi RTS Planeta i RTS Zvuk. Voditelji ovogodišnjeg Bunt rok festivala su Aleksandar Marković Lama, Branka Glavonjić i Zoran Stefanov (na slici).

Od 120 prijava, koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije na konkurs za osmi Bunt rok festival, članovi žirija su, nakon preslušavanja pristiglih pesama, odabrali 17 autora i bendova. Njima će se u nadmetanju za pobedu pridružiti i tri muzička sastava - predstavnici festivala BARF i pobednici Stori festa i Velikogradištanske gitarijade.

Ovogodišnji Stručni žiri radi u istom sastavu kao i prošle godine, a njega čine: Maja Cvetković ("E play"), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend "Repetitor"), Miloš Ignjatović ("Dorćol plac") i Milovan Bošković ("Zemlja gruva").

- I osmi Bunt rok festival, kao i sva njegova prethodna izdanja, obeležiće novi autori koji izvode raznovrsnu muziku, a mnogi imaju i veoma zanimljive nastupe. Veoma sam ponosna kako na razvoj autorstva novih autora i bendova, tako i na kompletan tim Bunt rok festivala. Potrudićemo se da i nakon ovog osmog izdanja nastavimo u istom tempu, jer je od izrazitog značaja da se na sve načine ohrabre nove generacije za stvaranje i da se podrži njihov rad - ističe Branka Glavonjić, autorka emisije "Bunt" i Bunt rok festivala.

Po tradiciji, planiran je i bogat revijalni muzički program u kome će ovog puta nastupiti bendovi "Artan Lili", "Sin Sikas", "Vizelj", "Keni nije mrtav", "Ljubičice & co", "Romor" i prošlogodišnji pobednici, niški sastav "Monah".

Najbolji učesnici Bunt rok festivala osvojiće čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), zatim novčane nagrade RTS, ali i druga priznanja koja su obezbedili prijatelji ove manifestacije. Takođe, najbolji takmičari dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, u okviru projekta "Bunt rok turneja". Tokom dosadašnjeg trajanja ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo više od 1800 i bendova iz cele Srbije, a njih 150 je nastupilo na sceni TV studija i predstavi se najširem auditorijumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev