U KUHINJI JORDANSKE KRALJEVSKE PORODICE: Gordon Remzi u novoj sezoni serijala "Skriveni ukusi sveta"
ZA proslavljenog svetskog kuvara i TV lice Gordona Remzija hrana je kapija za upoznavanje različitih kultura, ali i prolaz ka dušama ljudi i njihovom domu.

Foto Nacionalna geografija
Upravo zato ovaj gastro-umetnik, u četvrtoj sezoni, kulinarsko-putopisnog serijala "Skriveni ukusi sveta", koji se na kanalu Nacionalna geografija emituje od 16. juna, nedeljom, u 22.00, vodi nas u novu avanturu upoznavanja različitih kuhinja sveta.
Pred nama je šest novih jednočasovnih epizoda tokom kojih će Remzi prošetati od Bliskog Istoka preko Havaja do Španije. Ovog puta čuveni kulinar svoju avanturu započinje na prelepom, ali opasnom Florida Kiz koralnom arhipelagu, gde će se na moru, ali i kopnu, suočiti sa mnogobrojnim izazovima tokom sakupljanja retkih, ali neodoljivih začina za specijalitete tipične za tamošnju kuhinju. Putešestvije nastavlja na obalama Irske, gde čas na strmim liticama lovi rakove, a zatim se seli na kopno kako bi sa lokalnim stanovništvom učestvovao u tradicionalnom kupanju ovaca.

Foto Nacionalna geografija
Naravno, sve u svrhu otkrivanja specifičnih aroma ove večito zelene zemlje. Videćemo ga i na Havajima, gde će nam spremiti čuveni specijalitet poznatiji kao "ono", a zatim nas vodi u Maroko, gde otkriva tajne berberske kuhinje. Sakupljaće i školjke na nepristupačnim liticama španske Galicije, istraživaće kubansku kuhinju, a vrhunac sezone biće pripremanje specijalnog obroka za kraljevsku porodicu Jordana u Petri.
- Uvek volim da izađem iz svoje kuhinje i da se upustim u novu gastronomsku pustolovinu. Nije loše povremeno uprljati ruke, a ovog puta toga je bilo dosta. Najveći izazov bio mi je lov na kraljevske krabe. Čini mi se da sam napokon naišao na protivnika koji ume podjednako dobro da barata svojim klještima kao ja nožem u kuhinji - uz smeh poručuje proslavljeni šef kuhinje, dodajući da mu je ova sezona bila i nova šansa za upoznavanje različitih kulinarskih kultura sa kojima do sada nije imao dodira.

Foto Nacionalna geografija
- Zahvaljujući ovoj emisiji naučio sam se skromnosti. Lako je biti šef u svojoj kuhinji, ali kada ti lokalci sa gađenjem prokomentarišu neko od njihovih jela koje si pripremio pun ponosa, onda potpuno shvatim kako su se osećali kandidati u mojoj "Paklenoj kuhinji". Sada znam da čak i najbolji uvek mogu još nešto da nauče - kaže Remzi.
- Najvažniji savet za sve koji se otisnu u sličnu avanturu jeste da uvek budu otvorenog uma, jer će se tako lakše uklopiti u lokalnu zajednicu i na pravi način doživeti kulturu i običaje zemlje koju posećuju - smatra poznati TV voditelj koji u ovom serijalu preuzima ulogu učenika, težeći da otkrije "Skrivene ukuse sveta".
Preporučujemo

PAB POZNATOG KUVARA ZAUZELI SKVOTERI: Upad u londonski lokal vredan 13 miliona funti
13. 04. 2024. u 16:47

GORDON REMZI OTKRIO KAKO JE KUVAO ZA PUTINA: "Umalo nisam umro od straha"
10. 01. 2022. u 14:28

U VODAMA SA BELIM AJKULAMA: Gordon Remzi o drugoj sezoni "Skrivenih ukusa sveta"
13. 09. 2020. u 10:15

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)