U KUHINJI JORDANSKE KRALJEVSKE PORODICE: Gordon Remzi u novoj sezoni serijala "Skriveni ukusi sveta"

N. D.

15. 06. 2024. u 15:35

ZA proslavljenog svetskog kuvara i TV lice Gordona Remzija hrana je kapija za upoznavanje različitih kultura, ali i prolaz ka dušama ljudi i njihovom domu.

У КУХИЊИ ЈОРДАНСКЕ КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ: Гордон Ремзи у новој сезони серијала Скривени укуси света

Foto Nacionalna geografija

Upravo zato ovaj gastro-umetnik, u četvrtoj sezoni, kulinarsko-putopisnog serijala "Skriveni ukusi sveta", koji se na kanalu Nacionalna geografija emituje od 16. juna, nedeljom, u 22.00, vodi nas u novu avanturu upoznavanja različitih kuhinja sveta.

Pred nama je šest novih jednočasovnih epizoda tokom kojih će Remzi prošetati od Bliskog Istoka preko Havaja do Španije. Ovog puta čuveni kulinar svoju avanturu započinje na prelepom, ali opasnom Florida Kiz koralnom arhipelagu, gde će se na moru, ali i kopnu, suočiti sa mnogobrojnim izazovima tokom sakupljanja retkih, ali neodoljivih začina za specijalitete tipične za tamošnju kuhinju. Putešestvije nastavlja na obalama Irske, gde čas na strmim liticama lovi rakove, a zatim se seli na kopno kako bi sa lokalnim stanovništvom učestvovao u tradicionalnom kupanju ovaca.

Foto Nacionalna geografija

Naravno, sve u svrhu otkrivanja specifičnih aroma ove večito zelene zemlje. Videćemo ga i na Havajima, gde će nam spremiti čuveni specijalitet poznatiji kao "ono", a zatim nas vodi u Maroko, gde otkriva tajne berberske kuhinje. Sakupljaće i školjke na nepristupačnim liticama španske Galicije, istraživaće kubansku kuhinju, a vrhunac sezone biće pripremanje specijalnog obroka za kraljevsku porodicu Jordana u Petri.

- Uvek volim da izađem iz svoje kuhinje i da se upustim u novu gastronomsku pustolovinu. Nije loše povremeno uprljati ruke, a ovog puta toga je bilo dosta. Najveći izazov bio mi je lov na kraljevske krabe. Čini mi se da sam napokon naišao na protivnika koji ume podjednako dobro da barata svojim klještima kao ja nožem u kuhinji - uz smeh poručuje proslavljeni šef kuhinje, dodajući da mu je ova sezona bila i nova šansa za upoznavanje različitih kulinarskih kultura sa kojima do sada nije imao dodira.

Foto Nacionalna geografija

- Zahvaljujući ovoj emisiji naučio sam se skromnosti. Lako je biti šef u svojoj kuhinji, ali kada ti lokalci sa gađenjem prokomentarišu neko od njihovih jela koje si pripremio pun ponosa, onda potpuno shvatim kako su se osećali kandidati u mojoj "Paklenoj kuhinji". Sada znam da čak i najbolji uvek mogu još nešto da nauče - kaže Remzi.

- Najvažniji savet za sve koji se otisnu u sličnu avanturu jeste da uvek budu otvorenog uma, jer će se tako lakše uklopiti u lokalnu zajednicu i na pravi način doživeti kulturu i običaje zemlje koju posećuju - smatra poznati TV voditelj koji u ovom serijalu preuzima ulogu učenika, težeći da otkrije "Skrivene ukuse sveta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!