LUKA RACO ZA "NOVOSTI": Gluma je kao druženje sa prijateljima (FOTO)

Dušan Cakić

15. 07. 2024. u 08:05

REALISTA sam i volim da živim u trenutku i da se baziram na realnost. Stvari su takve kakve jesu, možda možemo da ih promenimo, a možda ne. Normalan sam mladić koji se igrom slučaja bavi poslom koji je oduvek voleo. Sve je spontano i samo došlo. Vodim se pozitivnim razmišljanjem, radim i trudim se - i sve dođe na svoje.

ЛУКА РАЦО ЗА НОВОСТИ: Глума је као дружење са пријатељима (ФОТО)

Foto: Aleksandar Krstović/PRVA

Ovako, na početku razgovora za "TV novosti", govori Luka Raco, jedan od najomiljenijih glumaca mlađe generacije. Popularnost je stekao zahvaljujući seriji "Sinđelići", da bi sada, zbog uloge Alekse Kanačkog u telenoveli "Igra sudbine", pobrao veliki broj simpatija. Kako kaže, zadovoljan je reakcijom publike, pa naglašava da je ponosan kojom putanjom ide njegova karijera i ponosno ističe ko su njegovi najverniji fanovi.

- Roditelji su moji najverniji fanovi i ljudi koji su najponosniji na mene. Zbog toga mi je puno srce svakoga dana. Zbog njih dodatno volim ovaj posao koji radim. Jer kada vidim kako prate i podržavaju me i koliko su ponosni na moje uspehe, od toga nema ništa lepšeg.

Foto: Aleksandar Krstović/PRVA

*U toku je snimanje novih epizoda serije "Igra sudbine - Letnje intrige". O kakvim intrigama je reč, a da ih još nismo videli?

- Voleo bih da mogu da podelim neke uzbudljive detalje sa našim čitaocima, ali, nažalost, o tim stvarima ne mogu pričati. Verujem da bi to pokvarilo uživanje, neka sami otkriju šta ih očekuje svakog dana u osam sati uveče na TV Prva.

*Koji još gradovi i mesta će biti na listi snimanja "Letnjih intriga"?

- Trenutno su naša odredišta Milano i Valensija, a za dalje ćemo videti. Kada se spoje putovanje i posao, nema ničeg lepšeg.

*Kako je proteklo snimanje vaših scena i šta vam je bilo najzanimljivije na setu, budući da ste se ovog puta izmestili izvan granica naše zemlje?

- Snimanje je proteklo izuzetno dobro. Bilo je osvežavajuće raditi u novom okruženju. Sama činjenica da smo imali priliku da snimamo u inostranstvu donela je novu energiju i inspiraciju celom timu, što je dodalo poseban šarm našim scenama.

*Koliko i da li se Aleksa Kanački promenio u odnosu na početak serije?

- Aleksa prolazi kroz razne životne okolnosti koje značajno utiču na njegov karakter. Konstantno uči i prilagođava se, te u svetu u kojem se nalazi neprestano nastoji da postane najbolja verzija sebe.

Foto: Aleksandar Krstović/PRVA

*Nina Mrđa i vi ste emotivni partneri i u privatnom životu, kao i u seriji. Kako se rodila ljubav između vas dvoje?

- Nina i ja smo se upoznali kroz rad na seriji i brzo smo shvatili da delimo mnogo zajedničkih interesovanja i vrednosti. Kroz vreme provedeno zajedno na setu, prirodno smo se zbližili.

*Uzimajući to u obzir, koje scene i situacije su vam teže, a koje lakše?

- Teže su scene sa jakim emocijama, jer zahtevaju duboku koncentraciju i puno energije. Sa druge strane, lakše je raditi opuštene i zabavne scene, jer one donose prirodnu dinamiku i pozitivnu energiju na set.

*Koliko se vaši likovi razlikuju od vašeg privatnog odnosa, mimo kamera? Postoji li mimoilaženje u pojedinim životnim situacijama?

- Likove koje tumačimo svakako se razlikuju od nas u privatnom životu, jer su često prikazani kroz specifične okolnosti i dramske situacije, ali postoje i sličnosti. Često se desi da se prepoznamo u realnim situacijama, kao što se to dešava i u seriji. Nekad je to zabavno, istovremeno i izazovno, jer nas podseća koliko fikcija može odražavati stvarnost.

*Proslavili ste i veliki jubilej, 1000. epizodu serije. Koliko biste još voleli da se družite sa publikom? Koja cifra bi vam bila pun pogodak?

- Hiljadu epizoda je zaista poseban uspeh, ali za nas je to tek početak. Voleli bismo da nastavimo da se družimo sa našom publikom, sve dok gledaoci budu uživali u našoj seriji.

Foto: Nemanja Arsić/PRVA

*Koliko ste se promenili tokom tri i po godine rada i jeste li se malo zasitili?

- Tokom tri i po godine rada na seriji doživeo sam mnogo ličnog i profesionalnog razvoja. Iskustvo je stvarno neprocenjivo. Svaka profesija ima svoje izazove, ali ljubav prema glumi me i dalje pokreće i motiviše da dajem svoj maksimum u svakom projektu, koliko god on trajao.

*Imate li osećaj da idete na posao kad krenete na set ili na druženje sa prijateljima?

- Kada krenem na set, to je više kao da idem na druženje sa prijateljima, nego na posao. Upravo je to ključni razlog za uspeh naše serije - što nismo samo kolege, već i prijatelji.

*Ove godine navršava se decenija otkako ste uplovili u svet glume. Da li je život glumca onakav kakvim ste ga zamišljali?

- Čini mi se nestvarno. I da sam ga zamišljao, ne znam da li bih baš sve ovo zamislio. Veoma sam zahvalan i sebi i ljudima koji su mi bili ogromna podrška.

*Pamtite li neki savet glumačkih legendi s kojima ste delili kadar, od Voje Brajovića, Milene Dravić, Mire Banjac...?

- Da, imao sam tu veliku čast da sarađujem sa mnogim glumačkim legendama. Svaki od njih mi je dao dragocen savet ili inspiraciju, koja mi je pomogla u razvoju kao glumca. Velika je privilegija biti deo njihovog sveta. Velika je sreća kad na prvom zadatku imate priliku da igrate rame uz rame sa tako velikim zvezdama, a pogotovo to što žele da vam prenesu znanje i daju savet. Bila je to velika glumačka škola, koja je trajala skoro šest godina.

*Gluma, manekenstvo, ekonomija, pa i pisanje... Kome ste namenili vaše delo "Portret slikan rečima"?

- "Portret slikan rečima" je delo koje sam namenio, pre svega, mladim generacijama. Smatram da književnost može biti "most" koji povezuje različite svetove i iskustva. Moja namera je bila da putem ovog dela doprem do mladih i pokušam da ih inspirišem. Bitno je da im pružimo perspektivu i podstrek da razmišljaju, kao i da sanjaju velike snove.

Foto: Arhiva

*Da li se uspeh danas gradi i meri na "Instagramu" i kakav je vaš stav prema tome?

- "Instagram" može biti važan alat za promociju i povezivanje sa publikom, ali ne mislim da je merilo uspeha. Sa druge strane, svaka osoba koja ima dosta pratilaca na društvenim mrežama treba da ima socijalnu odgovornost i da vodi računa i šta objavljuje. Pogotovo kada je o mladima reč, oni jednostavno upijaju šta god da mi radimo i samim tim na nas pada taj teret.

*Šta volite i šta vas čini srećnim?

- Volim na prvom mestu svoju porodicu i prijatelje. Uživam na putovanjima i u kvalitetnoj hrani.

Foto: Aleksandar Krstović/PRVA

*A šta vas nervira?

- Ljudska glupost i gužva u saobraćaju.

*Smatrate li da je sve negde zapisano i da čovek treba u životu da prihvati stvari onakve kakve jesu, ili da je čovek krojač svoje sudbine i da mnogo toga zavisi od njegovih životnih izbora?

- Verujem da je naša sudbina u nekom smislu zapisana, ali verujem i da smo mi kreatori svojih života. Generalno, svi imamo priliku da donosimo izbore koji mogu uticati na naš put i našu sudbinu. Važno je prihvatiti stvari onakve kakve jesu, ali, istovremeno, aktivno raditi na tome da oblikujemo našu budućnost i iskoristimo mogućnosti koje nam se pružaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)