NEBO IZNAD ZENICE: Premijerno na "Sarajevo film festivalu"

Novosti onlajn

14. 08. 2024. u 14:05

NOVI HBO Original koprodukcijski dokumentarac „Nebo iznad Zenice“ (The Sky Above Zenica) u režiji Zlatka Pranjića i Nane Frank Muler imaće premijeru na 30. Sarajevo Film Festivalu.

НЕБО ИЗНАД ЗЕНИЦЕ: Премијерно на Сарајево филм фестивалу

Foto: Magic Hour Films/Real Stage/HBO Max

Premijera će se održati u sklopu programa Dan ljudskih prava, u poneđeljak 19. avgusta. Nakon projekcije, novinar i reditelj Robert Zuber moderiraće panel diskusiju „Investicija u sutrašnjicu: Ko je vlasnik budućnosti?“ uz prisutnost oba reditelja.

Foto: Magic Hour Films/Real Stage/HBO Max

U Zenici, bosanskohercegovačkom gradu, česta pojava karcinoma, dečjeg dijabetesa i respiratornih bolesti postala je norma. Zagađenost vazduha, opšte gledano, u Bosni i Hercegovini je velika, a građani sa sumnjom gledaju na gigantsku čeličanu i koksaru koja zauzima četvrtinu grada i najveći je poslodavac na tom području. Oni žele da se nadzire emisija iz fabrike, kako nalaže ekološka dozvola, ali ništa se ne događa.

Foto: Magic Hour Films/Real Stage/HBO Max

Dokumentarac producira Magic Hour Films u koprodukciji sa Realstageom i HBO/Maxom, uz podršku Danskog filmskog instituta i Ministarstva kulture Kantona Sarajevo.

 

(Warner Bros Discovery Srbija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)