ZUBIN MEHTA PORUČIO: Podržaću ostvarenje sna Ivana Tasovca

M.A.K.

06. 10. 2021. u 16:59

POVODOM noćašnjeg koncerta Beogradske filharmonije sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom na Kolarcu, reči podrške stigle su od slavnog dirigenta Zubina Mehte, koji je početkom leta održao gala koncert sa našim orketrom, kada se poslednjim put susreo sa iznenda preminulim direktorom Ivanom Tasovcem, koji mu je, kao i nekoliko puta pre toga, tokom poslednje dve decenije, priredio toplu dobrodošlicu.

ЗУБИН МЕХТА ПОРУЧИО: Подржаћу остварење сна Ивана Тасовца

Foto P. Milošević

- Ovom veoma važnom prilikom, kada maestro Felc diriguje divnom Beogradskom filharmonijom na ovom kao i svakom koncertu posvećenom mom velikom prijatelju Ivanu Tasovcu, pozdravljam sve muzičare velike Beogradske filharmonije, mog dragog kolegu Gabrijela Felca kao i sve Ivanove prijatelje prisutne na koncertu i uveravam vas da sam u mislima sa vama - poručio je Mehta.

- Takođe grlim njegovu suprugu Mariju i decu i moliću se da se Ivanova želja za novom koncertnom dvoranom nastavi i obećavam da ću na sve načine da podržim ostvarenje njegovog sna.

U čast sećanja na Ivana Tasovca, sutra, u čertvrtak, 7. oktobra, u odabranim CarGo automobilima ponovo će se čuti dela Mocarta, Baha, Betovena i drugih velikana, u izvođenju BF,snimljenih tokom kampanje "Muzika svuda", čiji je cilj bio izlazak klasike van koncertnih dvorana, usled pauze nastale pandemije korona virusa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

POVORKA TUGE: Sahrana Ivana Tasovca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)