VRATILA SE "KRALJICA MARGO": Popularni naslov ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

08. 12. 2022. u 17:13

BALET "Kraljica Margo" ( na muziku Gorana Bregovića, u koreografiji i režiji Krunislava Simića), pod dirigentskom upravom Vesne Šouc - vraća se na redovan repertoar Velike scene Narodnog pozorišta sa novim solističkim podelama.

ВРАТИЛА СЕ КРАЉИЦА МАРГО: Популарни наслов поново на репертоару Народног позоришта у Београду

foto: Promo

Premijerna obnova je 8. i 9. decembra, a svetska praizvedba baleta, uz učešće više od dve stotine umetnika, bila je 1. decembra 2005. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu. U međuvremenu, uspešna gostovanja ostvarena su na festivalima "Iberoamerikano" u Bogoti, Meksika, Španiji i Grčkoj.

U obnovljenoj scenografiji Borisa Maksimovića i kostimima Božane Jovanović, 8. decembra, u glavnim ulogama nastupiće Bojana Žegarac Knežević, Jovica Begojev, Nikola Bjanko i Igor Pastor. Dan kasnije igraju Tatjana Tatić, Jovica Begojev, Nikola Bjanko i Toma Križnar.

U predstavi učestvuje Hor, Balet i Orkestar nacionalnog teatra, kao i Ansambl "Renesans".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture