IZ POZORIŠTA "BOŠKO BUHA" DALI SAOPŠTENJE: Sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu

Tanjug

23. 03. 2023. u 20:06

ANSAMBL i zaposleni teatra "Boško Buha" rešeni su da pozorište ostane na svojoj matičnoj adresi, pa im današnji konstruktivni sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu da će tako i biti, piše u saopštenju pozorišta "Boško Buha".

ИЗ ПОЗОРИШТА БОШКО БУХА ДАЛИ САОПШТЕЊЕ: Састанак са премијерком Аном Брнабић улива наду

Foto I. Marinković

Kako se navodi u saopštenju "danas je, u popodnevnim satima, održan sastanak predstavnika Pozorišta "Boško Buha" sa premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić, njenim saradnicima i predstavnicima gradskih sekretarijata, a povodom nerazrešenih pravno-imovinskih odnosa u vlasništvu nad prostorijama pozorišta, zbog kojih je nemoguće nastaviti njegovu rekonstrukciju.

"Na sastanku je detaljno razjašnjen ceo tok događaja koji je do toga doveo, i konstatovano je da je došlo do šuma u komunikaciji između nadležnih ustanova, zbog čega je pozorište dovedeno u veliki problem, a da tu nema njegove odgovornosti i krivice" piše u saopštenju.

Dalje se u saopštenju navodi da su "predstavnici pozorišta dobili su uveravanje od premijerke da će se lično založiti i pobrinuti da se taj problem reši, i garanciju da će "Buha" ostati na svojoj adresi. Zahvaljujemo se kolegema, esnafskim udruženjima i svim građanima koji su nam pružili podršku u ovom nastojanju.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je situacija izpolitizovana te pojasnila istinu o celom slučaju:

- Sada da vam kažem šta je istina. Donela sam sve ugovore i sporazume. Istina je da je ovo prodato 2009. godine. Dakle, 24. aprila 2009. godine je ovo prodato. Je l' tada Aleksandar Vučić bio na vlasti?! SNS? Tada je napravljen ugovor o kupoprodaji na način gde se ne precizira gde se tačno nalazi prostor te zgrade, i zato što je tako napravljeno, nije se znalo, bile su žalbe, a onda je nakon svega 2017. godine to uknjiženo i razrešeno. Ono što je važno je da se to desilo 2009. godine. Dakle, mi sa tim "Nit' luk jeli, nit' luk mirisali". Samo pozorište nikada nije bilo predmet privatizacije ni restitucije i oduvek je bilo uknjiženo na grad Beograd. Ovde se radi o 230 kvadrata foajea, što je opet problem koji treba da rešimo. Hvala ovim medijima koji su nam objasnili šta se zaista desilo, a to je da je taj prostor prodat, u njihovo vreme, 2009. godine ispod cene - kaže Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)