PIROTSKI ĆILIM U MOZAIKU: Izložba "Tkanje kamenom" u Manakovoj kući

M.A.K.

30. 05. 2023. u 16:52

U MANAKOVOJ kući, u četvrtak, 1. juna u 19 časova, biće otvorena izložba "Tkanje kamenom", koja će predstaviti rad ateljea mozaika "Kamen i lom" na projektu inspirisanom pirotskim ćilimima.

ПИРОТСКИ ЋИЛИМ У МОЗАИКУ: Изложба Ткање каменом у Манаковој кући

Foto promo

- Članovi ateljea tkaju zajedničke mozaičke ćilime u 12 ruku, što ovim radovima daje određenu specifičnost, a polaznike ateljea inspiriše da se na jedan dublji i drugačiji način bave istraživanjem prošlosti kao i ličnim usavršavanjem i upoznavanjem s mogućnostima mozaičkog izraza - piše u najavi. - Ovaj zajednički rad predstavlja sabornost i zajedništvo, nešto što je bitno određivalo ne samo rad već i karakter života istočnih naroda na Balkanu.

Autor projekta je Petar Vujošević, magistar umetnosti, a učesnic, članovi ateljea, su Ana Jevgenijević, Vera Radenović Bojović, Filip jevtić, Ivana Todić, Kristina Šarić, Maja Guzina, Mira Jovčić i Suzana Stanišić. Gosti izložbe su Vildana Kilian i Vesna Babunski. Posdtavku će otvoriti Milena Đurica, kustos Manakove kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)