"GODIŠNJICA" ZA NOVU SEZONU: U "Madlenijanumu" komedija podiže zavesu naredne pozorišne godine

V.V.S.

03. 07. 2023. u 18:59

PRVA premijera premijera u narednoj sezoni na sceni "Madlenijanuma" biće drama "Godišnjica" Rebeke Vilhajt , u prevodu Olivere Đorđević i režiji Petra Jovanovića.

ГОДИШЊИЦА ЗА НОВУ СЕЗОНУ: У Мадленијануму комедија подиже завесу наредне позоришне године

foto Đorđe Tomić

Drama Rebeke Vilhajt smešta radnju u Njujork. Prvi čin se dešava 1968. u godini velikih društvenih promena u Americi i celom svetu, kada se mlađa generacija pobunila protiv ustaljenih društvenih normi i zahtevala sistemske promene u načinu na koji se globalno društvo razvija.

Drugi čin komada odvija se 1992. - dvadeset četiri godine kasnije. Glavna junakinja, Mimsi iznajmljuje isti hotelski apartman sa željom da proslavi godišnjicu braka sa Semom i "rekonstruiše" njihovu prvu bračnu noć. Međutim, uskoro će se ispostaviti da njihov brak nije srećan kao što se očekivalo.

Kako se najavljuje, biće to komedija puna topline i tema prisnih svim generacijama: onima koji su pred brakom ili pred venčanjima svoje dece, a posebno onima koji su na nekoj vrsti bračne raskrsnice.

Igraju Vanji Milačić, Ljubinka Klarić, Srđan Karanović, Stefan Bundalo, Tamara Aleksić i Ljubomir Bulajić. Autorski tim "Godišnjice" čine scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec i kompozitor Bojan Milinković. Za scenski pokret zadužen je Danilo Milovanović, a za scenski govor Milica Janketić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove