"TOK" STEFANIE VELJOVIĆ U GALERIJI DOB: Crtanje i otiscima kolena

M.A.K.

10. 07. 2023. u 16:49

IZLOŽBA "Tok" Stefanie Veljković, koja će od 11. do 23. jula, predstavljena u Galeriji Doma omladine Beograda, kroz seriju radova u tehnici frotaža, bavi se višegodišnjim istraživanjem umetnice na temu kose i njenog rasta.

ТОК СТЕФАНИЕ ВЕЉОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ ДОБ: Цртање и отисцима колена

Foto promo

U prvom planu su lična iskustva.

- Tehnika frotaža nalazi svoju primenu u radu kao model otiska vremena - piše u najavi postavke. - Zarobljeni trenuci kretanja kao tragovi neprestane promene koja je jedina konstanta. Frotaži trakastih materijala su samostalni entiteteti, spontani, nepravilni ritmovi, kompozicije i repeticije. Umetnik je neposredni posmatrač, prepoznaje, odabira i beleži dešavanja. Igra uloga, pitanje pozicija u kojoj "Ja nisam stvaralac, već svedok i uživalac". Kvareći sterilno čistu belinu papira kako linijom ili površinom, tako i prljavim, oznojenim rukama ili otiscima kolena umetnica postaje svesna svog prisustva i kontemplativnog čina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)