"ZAUVEK" UZ GABRIJELA FELCA: Beogradska filharmonija svečano započinje stotu sezonu - u čast Tasovcu 100 minula Malera

M.AK.

14. 09. 2023. u 15:41

STOTU sezonu Beogradska filharmonija, kako najavljuje, započeće najsvečanije u veku svog trajanja.

ЗАУВЕК УЗ ГАБРИЈЕЛА ФЕЛЦА: Београдска филхармонијa свечано започиње стоту сезону - у част Тасовцу 100 минула Малера

Ivan Tasovac, Foto arhiva Novosti

Zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, pod sloganom "Zauvek", veliki jubilej, sve koncerte od septembra do juna, kao i ovaj prvi u sezoni večeras na Kolarcu, posvetiće - Ivanu Tasovcu (1966- 2021), legendarnom direktoru, koji nas je napustio pre bezmalo dve godine.

Tako će koncertno slavlje u sezoni 2023/24 početi, u velikom stilu - čuvenom Malerovom simfonijom broj 3 najdužom u standardnom koncertnom repertoaru. Orkestar će u svoj drugi vek tako ući sa više od 150 učesnika na sceni Kolarca. Filharmoničarima će se pridružuju ženski hor "Kolegijum muzikum", dečiji hor "Kolibri" i mecosopran Viktorija Masi.

- Malerova Treća je zaista šampion među simfonijama. Izvodimo 100 minuta muzike - taman za svih 100 godina orkestra - ističe šef dirigent Gabrijel Felc. - Pogotovo se radujem ponovnom susretu sa publikom jer sam dirigovao u mnogim gradovima u svetu, a publika Beogradske filharmonije je - najposebnija. Ona deli sa nama ogromni entuzijazam i sa velikom pažnjom prati izvođenje našeg orkestra, što je zaista neprocenjivo.

Foto M. Đoković

Galrijel Felc i Beogradska filharmonija

Za svečano otvaranje filharmonijske sezone vlada ogromno interesovanje, pa je Filharmonija uvela i karate za stajanje, koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)