POČAST BORI ILJOSKOM: Samostalna izložba Zdravka Joksimovića u Muzeju Cepter

M.A.K.

02. 02. 2024. u 19:58

VAJAR Zdravko Joksimović je svoju jubilarnu 50. samostalnu izložbu nazvao "Omaž Bori Iljovskom", a biće otvorena u četvrtak, 8. februara u 19 časova, u Muzeju Cepter.

ПОЧАСТ БОРИ ИЉОСКОМ: Самостална изложба Здравка Јоксимовића у Музеју Цептер

Foto promo

U tekstu u katalogu istoričarka umetnosti Bojana Burić, istače da je najnovija serija radova inicirana pre nekoliko godina kao posledica Joksimovićevog dubokog poštovanja i razumevanja slikarskog opusa Bore Iljovskog, koga tretira kao polazište za svoju skulptorsku formu.

Na izložbi će se naći skulpture od različitih materijala - metala, gume, alubonda, aluminijuma, grafita, bakra, kože i drveta, nastale od 2020.godine do danas. Joksimović je jedan od eminetnih savremenih vajara, profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu čije se skulpture nalaze u brojnim javnim i privatnim kolekcijama, kao i u javnom prostoru u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na više međunarodnih simpozijuma i dobitnik je više nagrada iz oblasti likovne umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 5. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!