SKULPTURA NA POKLON ZA DAN DRŽAVNOSTI : Novosadski vajar Andreja Baćo Vasiljević darivao „Poklon zbirku Rajka Mamuzića“

S. B.

14. 02. 2024. u 16:10

ANDREJA Baćo Vasiljević (78), ugledni novosadski vajar, darovao je svoju skulpturu, „Dunavske muze“, Galeriji likovne umetnosti „Poklon zbirka Rajka Mamuzića“ povodom Dana državnosti.

СКУЛПТУРА НА ПОКЛОН ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ : Новосадски вајар Андреја Баћо Васиљевић даривао „Поклон збирку Рајка Мамузића“

S.B.

On je danas, umetničko delo izliveno u bronzi, uručio Vladislavu Šešliji, direktoru kulturne institucije a to je jubilarni, stoti po redu poklon galeristima za njihovu Studijsku zbirku.

- Zadovoljstvo mi je i čast, kao i svakom umetniku, da se moje delo nađe među delima velikana koje Galerija poseduje- kaže Vasiljević koji je prošle godine od juna do septembra, na samostalnoj izložbi skulptura, „Večiti trag“ upravo u „Poklon zbirci Rajka Mamuzića“, predstavio svoj višedecenijski stvaralački opus.

Po rečima Šešlije, direktora Galerije, kao plod saradnje sa Vasiljevićem, Galerija je obogatila svoj fond.

Vasiljević je rođen u Beranama, 25. jula 1945. godine, završio je srednju umetničku, Višu pedagošku, Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije. Član je Udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave „Likovni krug", ULUS-a i ULUV-a. Bavio se i pedagoškim radom kao docent na Pedagoškoj akademiji. Učestvovao je u radu mnogih međunarodnih vajarskih simpozijuma i likovnih kolonija. Studijski je boravio u Italiji, Grčkoj, Ukrajini, Jermeniji i Francuskoj. Autor je više javnih spomenika u Novom Sadu, Bečeju, Gajdobri, Kraljevcima kod Rume, Jerevanu (Jermenija), Odesi (Ukrajina), Vranju, Mataruškoj banji i Rastinu kod Sombora.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima