NOVI FESTIVAL ZA OTVARANJE: „Zlatni žir“ u septembru u sremskomitrovačkom Pozorištu "Dobrica Milutinović"

V.V.S.

23. 05. 2024. u 12:50

PRVO izdanje pozorišnog festivala "Zlatni žir" održaće se od 11. do 15. septembra u Sremskoj Mitrovici - najavljuju organizatori.

НОВИ ФЕСТИВАЛ ЗА ОТВАРАЊЕ: „Златни жир“ у септембру у сремскомитровачком Позоришту Добрица Милутиновић

foto Promo

Namera je da se na ovaj način okupe mladi pozorišni umetnici i predstave široj publici i profesionalnoj zajednici, a Grad Sremska Mitrovica će novim festivalom označiti i početak rada obnovljenog Pozorišta "Dobrica Milutinović".

Premijerno festivalsko izdanje organizuje se pod sloganom "Iskorak", s namerom da se predstave ostvarenja nastala u nezavisnim produkcijama i neformalnim grupama.

- Iskorak nije samo slogan, to je suština ideje koja stoji iza pokretanja "Zlatnog žira". Kada glumac ili glumica iskorače na scenu, to nije samo fizički pokret, već i simbolički čin prelaska iz nepoznatog u poznato, čin otvaranja, hrabrosti i spremnosti da se suočimo sa novim izazovima. Upravo to je ono što festival želi da postigne - da bude taj iskorak, taj novi početak za mlade umetnike i umetnice - poručuje umetnička direktorka festivala, glumica Milica Burazer.

U glavnom takmičarskom programu naći će se četiri predstave, a konkurs za prijavu otvoren je do 10. juna za sve projekte profesionalnih trupa, nezavisnih i privatnih produkcija iz Republike Srbije, čiji sastav čine većinski pozorišni profesionalci - do 30 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!