CRVENO SLOVO U KULTURNOM ŽIVOTU SUBOTICE: U Gradskoj kući postavljena retrospektivna izložba karikatura Milenka Kosanovića

J. L.

03. 06. 2024. u 15:53

U Vestibilu Gradske kuće u Subotici otvorena je Retrospektivna izložba karikatura Milenka Kosanovića (1948-2020), koja je predstavila bogat umetnički opus priznatog i poznatog umetnika.

ЦРВЕНО СЛОВО У КУЛТУРНОМ ЖИВОТУ СУБОТИЦЕ: У Градској кући постављена ретроспективна изложба карикатура Миленка Косановића

foto: J.L.

Izložbu je organizovala Fondacija Galerija savremene karikature Milenko Kosanović, čiji je cilj da, organizovanjem raznih aktivnosti promoviše ovaj vid stvaralaštva, a posetioci će moći da je pogledaju do kraja nedelje.

Po rečima Mileta Tasića, otvaranje ove izložbe će u umetničkom životu Subotice biti upisan crvenim slovima.

-Subotica treba da bude jedno od čvorišta karikature. Milenko nas je zadužio i tu prazninu koja je nastala njegovim odlaskom moramo da popunimo. Njegovi radovi su bili svuda prepoznaljivi, gde god da je izlagao i ponosni smo što je njegova zaostavština sada pred Subotičanima – ističe Tasić.

Pred posetiocima je oko stotinu radova, nastalih od 1965. do 2020. godine. Među njima je i karikatura za koju je dobio nagradu "Pjer" koju dodeljuje naš list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama