"TRI PRASETA" ZA KRAJ: Tokom prethodne sezone Dečje pozorište RS poklonilo se publici više od 180 puta

V.V.S.

04. 07. 2024. u 16:19

DEČJE pozorište Republike Srpske završilo je lutkarskom predstavom "Tri praseta" ovu sezonu,a tokom godine imali su više od 180 izvedenih predstava.

ТРИ ПРАСЕТА ЗА КРАЈ: Током претходне сезоне Дечје позориште РС поклонило се публици више од 180 пута

foto NP Republike Srpske

Kako se najvljuje, narednu pozorišnu godinu otvoriće lutkarska predstava "Princezine pocijepane cipelice", u režiji Slavča Malenova iz Bugarske.

Upravo zavšenu sezonu otvorila je premijera "Crvenkapice", u režiji Ljudmile Fedorove, potom su usledila još tri nova naslova - "Bajka o malom Nikoli", "9 života mace Lukasa" i "Tri praseta".

Pozorište je učestvovalo i na brojnim međunarodnim festivalima: "Sedam gavranova", u režiji Jakuba Maksimova, pobedila je i osvojila Gran pri na 12. Lutkarskom bijenalu u Bugojnu, a dobila je još dve nagrade - za najbolju dramaturgiju i kreaciju lutaka. Ista predstava bila je i u selekciji 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica gde je osvojila Gran pri žirija publike.

Predstava "Bio jednom jedan lav" učestvovala je na trećem Međunarodnom lutkarskom festivalu u Mostaru ( nagrada za najbolju muziku, priznanja glumcima Nikoli Milakoviću i Đorđu Jankoviću), dok je na 29. Međunarodnom lutkarskom festivalu u Istočnom Sarajevu "Lav" osvojio nagradu pod nazivom "Novi izazovi u lutkarstvu". I tu nije kraj - na 18. Dečjem pozorišnom festivalu "Pozorište Zvezdarište" u Beogradu, ista banjalučka predstava, proglašena je najboljom i osvojila Gran pri festivala. Da je prepoznata i van regiona, potvrđuje činjenica da je imala i šest izvođenja u Ankari ovog proleća, gde je nagrađena Specijalnom plaketom festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!