UPOZNAJTE SLIKE SAVE I BOSILJA : Galerija Matice srpske uputila poziv „egzitašima“

J. S.

09. 07. 2024. u 14:51

POVODOM 24. izdanja Egzita, koji će trajati od 10.do 14.jula, Galerija Matice srpske u Novom Sadu prirediće program „Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska“ sa željom da tokom ovog muzičkog festivala promoviše srpsku umetnost i kulturnu baštinu koju čuva i na taj način je približi stranim turistima.

УПОЗНАЈТЕ СЛИКЕ  САВЕ И БОСИЉА :   Галерија Матице српске упутила позив „егзиташима“

Foto /Promo

Pored izuzetnog programa koji nudi ovaj muzički  festival, posetioci će imati  mogućnost da se u popodnevnim satima upoznaju sa istorijom umetnosti i uživaju u prijatnom ambijentu Galerije Matice srpske.Kroz vođenje na engleskom jeziku biće im dostupna Izložba "Svesno napuštanje realnosti: Ilija Bosilj i Sava Sekulić" koja predstavlja 67 radova ova dva umetnika iz različitih muzejskih kolekcija.

  -Postavku prate  i dva dokumentarna filma: film o Iliji Bosilju delo je reditelja Žike Mitrovića nastalo u produkciji Centarfilma, dok film o Savi Sekuliću potpisuje Slobodan Pešić i nudi i segmente razgovora sa samim umetnikom – poručuju iz GMS,osnovane  1847. godine u okviru Matice srpske, najstarije kulturne i obrazovne institucije kod Srba.

Stručna vođenja kroz ovu atraktivnu novu izložbu na engleskom jeziku biće organizovana od srede, 10. do nedelje, 14. jula u tri termina: 13.00, 15.00 i 17.00 sati.Cena ulaznice je 400 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆU JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Beker za Novosti: Novak najbolje igra kada igra za svoju naciju