BEOGRADSKO DRAMSKO NA TURNEJI: Predstave BDP gostuju u Tivtu,Budvi, Ohridu, Baru, Herceg Novom i Brionima

V.V.S.

19. 07. 2024. u 13:12

BEOGRADSKO dramsko pozorište, posle julske pauze, sa svojim hit predstavama ("Čovek slon","Budućnost", "Laž" i "Švejk") će tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni kuće, u okviru projekta "Novi glasovi", u avgustu biti izvedene dve premijere - "Rake" i "Kavez za ptice".

БЕОГРАДСКО ДРАМСКО НА ТУРНЕЈИ: Представе БДП гостују у Тивту,Будви, Охриду, Бару, Херцег Новом и Брионима

foto D.Udovičić

Predstava "Čovek slon" u režiji Kokana Mladenovića sa Ozrenom Grabarićem u glavnoj ulozi, koja je nastala u koprodukciji BDP i Centra za kulturu Tivat, imaće crnogorsku premijeru u Tivtu 7. avgusta, a repriza je na programu dan kasnije.

U okviru budvanskog Grad teatara, 10. avgusta, biće izvedena "Budućnost" u režiji Žige Divjaka, a 12. avgusta i "Švejk" Veljka Mićunovića.

Turneja predstave "Laž" (u režiji Nikole Ljuce) počinje 14. avgusta na Tivatskom kulturnom ljetu - Purgatorije, nastavlja se u Baru, a predstava će biti izvedena i u Herceg Novom. Turneja se završava na festivalu Ohridsko leto gde će "Laž" sa Milošem Bikovićem, Tamarom Krcunović, Miodragom Radonjićem i Jelisavetom Orašanin. Kako se najavljuje, na Brionima " Švejk" će biti izveden 27. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)