KONCERT DMITRIJA SINKOVSKOG U BUDVI: Na programu Vivaldijeva "Četiri godišnja doba"

V.V.S.

30. 07. 2024. u 15:57

U OKVIRU muzičkog programa budvanskog festivala "Grad teatar" , u sredu 31. jula, na Sceni između crkava nastupiće jedan od najtraženijih i najtalentovanijih umetnika današnjice Dmitrij Sinkovski.

КОНЦЕРТ ДМИТРИЈА СИНКОВСКОГ У БУДВИ: На програму Вивалдијева Четири годишња доба

foto promo

Na prestižnim svetski m pozornicama Dmitrij Sinkovski nastupa kao violinista, dirigent i kontratenor. Na koncertu u Budvi izvešće "Četiri godišnja doba" Vivaldija, jedno od najpopularnijih muzičkih dela. Specijalan gost biće Ljubiša Jovanović, flauta.

Kako se ističe u najavi, Dmitrij Sinkovski poseduje ono što se smatra retkom kombinacijom ruske virtuoznosti i italijanske pevačke sposobnosti. Rođen u Moskvi, a razvio je ljubav prema violini već sa pet godina. Tokom svojih studija na Moskovskom konzervatorijumu, odlučio je da se posveti i studiranju pevanja, kako bi dao čvršće temelje svom snu - da postane operski dirigent. Pošto je diplomirao violinu, usledila je i diploma iz horskog dirigovanja na zagrebačkoj Akademiji kod Tomislava Fačinija, a potom i diploma iz dirigovanja u Tuluzu kod Sabrine Bekirove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!