PREMIJERA "PROTEKCIJE": Nušićev komad na 38. festivalu "Grad teatar" u Budvi

V.V.S.

02. 08. 2024. u 17:11

NUŠIĆEVA "Protekcija" (u adaptaciji i režiji Milana Neškovića) prvi put će biti izvedena na 38. festivalu "Grad teatra" u Budvi, u subotu 3. avgusta, u porti Manastira Svete Trojice u Stanjevićima.

ПРЕМИЈЕРА ПРОТЕКЦИЈЕ: Нушићев комад на 38. фестивалу Град театар у Будви

foto promo

Reč je o koprodukciji JU "Grad teatra" Budva i Narodnog pozorišta Sombor, a predstava je ujedno i Nušićev prvenac tokom ovog, gotovo četiri decenije dugog festivala.

Igraju Ninoslav Đorđević, Marija Maša Labudović, Ivana V. Jovanović, Saša Torlaković, Biljana Keskenović, Ana Rudakijević, Lazar Nikolić, Srđan Aleksić, Julija Petković, Miloš Lazić, Stevan Vuković i Staša Blečić.

U autorskom timu su i Biljana Grgur, kostimograf, Daniela Dimitrovska, scenograf, Duda Buržujka, muzika, Staša Blečić,scenski pokreti i Dijana Marojević koja je bila zadužena i za scenski govor. Posle premijernog izvođenja, "Protekcija" će se naći na festivalskom repertoaru i 4, 5. i 6. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom