LETNJA ŠKOLA FILMA: U Banjaluci avgust rezervisan za mlade ljubitelje sedme umetnosti

V.V.S.

06. 08. 2024. u 12:24

AUDIO-vizuelni centar Republike Srpske (u saradnji sa Akademijom umetnosti i Studentskim kulturnim centrom Univerziteta u Banjaluci) organizuje (od 19. do 29. avgusta) "Letnju školu filma 2024".

ЛЕТЊА ШКОЛА ФИЛМА: У Бањалуци август резервисан за младе љубитеље седме уметности

foto Promo

Ove godine okupiće 26 polaznika,a stručni žiri je birao polaznike na osnovu propozicija konkursa. Učesnici će moći da prođu kreativni proces od ideje do premijere, dok će na kraju biti snimljen i zajednički film. Radionica je osnovana sa namerom da upozna mlade sa audio-vizuelnim delatnostima kroz teoretski i praktični pristup, kao i željom da bolje upoznaju filmsku umetnost.

Poslednjeg dana letnje škole biće u prilici da vide film "78 dana". Posle trijumfa na Festivalu evropskog filma na Paliću( gde je osvojio "Zlatni toranj" za najbolji film),priznanja donetih sa Kipra, Inzbruka i "Tofifesta" u Poljskoj - debitantski dugometražni film rediteljke Emilije Gašić "78 dana" naći će se u domaćim bioskopima. Nastao je u koprodukciji srpske kuće "Set sejl films" i banjalučke produkcije "Neoart", uz podršku Filmskog centra Srbije i Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato