DOLAZAK VEČITOG PROLEĆA U ZEMUN: Radovi Jelene Milićević u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija

M.A.K.

06. 08. 2024. u 16:34

NADAHNUTA činjenicom da još niko nije pobedio vreme umetnica Jelena Milićević (1992) stvorila je radove koje na izložbi "Ništa neće sprečiti dolazak proleća", predstavlja od 8. do 18. avgusta u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija, u Zemunu.

ДОЛАЗАК ВЕЧИТОГ ПРОЛЕЋА У ЗЕМУН: Радови Јелене Милићевић у Уметничкој галерији Стара капетанија

Foto promo

Tako su likovi na njenim radovima spremni da skoče u neizvesnost, da zarone dublje i zadrže dah... Uzimajući proleće kao metaforu buđenja, nade, mladosti i rasta, umetnica poručuje da nije kasno.

Koristeći intenzivne boje na svojim grafikama i crtežima, Milićevićeva, koja je, inače, master studije završila na Grafičkom odseku beogradskog Fakulteta likovnih umetnosti, uz duhovite opaske i neonske instalacije, po

Foto promo

Tekst potpisa

crtava značenje poruka svojih dela. Svoje radove umetnica je izlagala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama, kako u zemlji, tako i širom sveta (London, Pariz, Tokio, San Francisko ...) Kustoskinja postavke koja će trajati do 18. avgusta je istoričarka umetnosti Sonja Beljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato