NEUKROĆENE SILE PRIRODE: Samostalna izložba Miljana Stevanovića u Prodajnoj galeriji "Beograd"

M.A.K.

06. 08. 2024. u 16:41

U PRODAJNOJ galeriji "Beograd" u četvrtak 8. avgusta u 19 časova biće otvarena samostalna izložba Miljana Stevanovića, koja nosi naziv "Utopijske vizije: Harmonija u cvatu".

НЕУКРОЋЕНЕ СИЛЕ ПРИРОДЕ: Самостална изложба Миљана Стевановића у Продајној галерији Београд

Foto promo

Rođen u Vranju 1991. godine, Stevanović je doktorske umetničke studije završio na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, a u zvanju docentra zaposlen je na Univerzitetu "Metropolitan". Do sada je izlagao na trinaest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. U najnovijem ciklusu slikarskih radova velikog formata u duhu lirske apstrakcije, autor istražuje fenomene osnovnih prirodnih procesa poput rasta, bujanja, ili transformacije životnih ciklusa, o čemu u tekstu koji prati izložbu, između ostalog, piše:

- Aspekti utopijske vizije u umetnosti koje koristim u svom radu se odnose na istraživanje i prikaz sirovih, instinktivnih i elementarnih aspekata prirodnog sveta. Oni naglašavaju vezu sa našim primarnim instinktima, emocijama i neukroćenim silama prirode. Takođe, njima se zaobilaze društvene konvencije i koriste iskonske emocije, koje oslobađaju autentičniji i moćniji umetnički izraz. U okviru umetničkog projekata "Utopijske vizije: harmonija u cvatu" koristim likovni jezik lirske apstrakcije. Priroda će i ovde poslužiti kao bogat izvor inspiracije, pružajući motive, ritmove i organske forme, kao i oblike pejzaža, flore i geoloških formacija integrisanih u formaciju svakog pojedinačnog rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu