STEFAN I STUDENTI SVIRAJU ZAJEDNO: Završni koncert Međunarodnog muzičkog instituta

M.A.K.

09. 08. 2024. u 15:05

TRONEDELjNI Međunarodni muzički institut Stefana Milenkovića imaće svoje finale nedelju, 18. avgusta u 19 časova, kada će u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, kada će zajednički nastupiti studenati i njihov profesor.

СТЕФАН И СТУДЕНТИ СВИРАЈУ ЗАЈЕДНО: Завршни концерт Међународног музичког института

Foto Nemanja Ladar

U saradnji sa nacionalnom platformom Srbija stvara Vlade Republike Srbije, Međunarodni muzički institut, organizovan je za najbolje studente iz celog sveta. Ovogodišnji Institut okupio je čak 28 talentovanih polaznika, odabranih putem međunarodnog konkursa, a cilj programa je da se mladi muzičari tehnički, muzički i psihofizički pripreme za buduću profesionalnu karijeru.

Prethodna tri muzička Instituta Stefana Milenkovića održana su u Čačku 2021, a potom u Novom Sadu 2022. i 2023. godine, okupivši najtalentovanije studente violine iz Srbije i ali i celog sveta. Pored violine, na četvrtom izdanju Instituta, usavršavali su se i u sviranju na violi, čelu, kao i u kamernoj muzici, i to kroz individualne, grupne i teoretske časove. Pored Stefana Milenkovića i Une Stanić, profesori su im bili Jožef Bisak (viola), Dmitrije Kouzov (čelo) i Rohan De Silva i Hilde Švan (klavir), koji su predavači na prestižnim institucija kao što su Džulijard, Oberlin Konzervatorijum, FMU u Beogradu i Akademija umetnosti u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!