SRPSKO VEČE OZBILJNE MUZIKE: Na Ohridskom letu 18.avgusta koncert naših poznatih izvođača

V.V.S.

16. 08. 2024. u 12:09

U OKVIRU festivala Ohridsko leto, u nedelju 18. avgusta, održaće se u Crkvi Svete Sofije srpsko veče ozbiljne muzike. Nastupiće mecosopran Ljubica Vraneš, solistkinja Narodnog pozorišta u Beogradu, profesor i prvak Opere Dragoljub Bajić, dok će za klavirom biti Natalija Mijailović.

СРПСКО ВЕЧЕ ОЗБИЉНЕ МУЗИКЕ: На Охридском лету 18.августа концерт наших познатих извођача

foto D.MIlovanović

Ljubica Vraneš diplomirala je i magistrirala u klasi prof.Radmile Bakočević na FMU u Beogradu, dobitnik je prve nagrade na takmičenjima za najboljeg mecosoprana "Nikola Cvejić"i "Petar Konjović". Domaćoj i stranoj publici poznata je po ulogama u operama "Nabuko", "Karmen", ""Otelo", "Don Karlos", "Samson i Dalila" i drugim.

Dragoljub Bajić dobitnik je mnogih priznanja, kao što su nagrade "Vojislav Vučković", "Lazar Jovanović" i "Petar Konjović". FMU završio je na odseku solo pevanje u klasi prof. Nikole Mijailovića, u čijoj klasi je i doktorirao 2023. godine, a potom je postao di ocent na ovom fakultetu. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju tri prve nagrade na takmičenjima: "Vojislav Vučković", "Petar Konjović" i "Lazar Jovanović".

Natalija Mijailović završila je FMU u klasi prof.Maje Rajković. Laureat je mnogih priznanja, između ostalih, pobednik je pijanstičkog tamičenja "Slovenski" i "Petar Konjović", a dobitnik je i nagrade "NIkolaj Rubinštajn" u Parizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji