IZLOŽBA O HUMANOM ODRASTANJU: Radovi autorke Biljane Branković u "Parobrodu"

V.V.S.

16. 08. 2024. u 13:00

U USTANOVI kulture "Parobrod" otvara se u utorak, 20.oktobra, izložba pod nazivom "Playborhood / evolucija igre u gradu" autorke Biljane Branković.

ИЗЛОЖБА О ХУМАНОМ ОДРАСТАЊУ: Радови ауторке Биљане Бранковић у Пароброду

foto M.Labudović

Temeljno pitanje kojim počinje istraživanje Biljane Branković, arhitekte i autorke izložbe, u okviru doktorskog umetničkog projekta je - kako učiniti grad humanijim okruženjem za odrastanje? Ovaj projekat nastao je na studijskom programu Primenjene umetnosti i dizajn doktorskih umetničkih studija Fakulteta primenjenih umetnosti, a podržan je i projektom Relate, Fonda za nauku.

Izložba se bavi fenomenom i istorijom igre u gradu i prikazuje uzroke krize urbanog detinjstva koja već više decenija vlada u savremenim urbanizovanim sredinama. Težište izložbe predstavlja playborhood mreža novih prostora igre u kraju: play + neighborhood = Playborhood. Sistem novopredloženih koncepata izmešta igru izvan granica igrališta, čineći je gradivnim elementom grada, ugrađujući je u međuprostore, prolaze, na slepe fasade, široke trotoare, zapuštene delove blokova. Izložba je otvorena do 4. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)