NAUČNI SKUP U MUZEJU:Tradicionalna manifestacija u sklopu Žičkog duhovnog sabora

G. ĆIROVIĆ

17. 08. 2024. u 11:51

U okviru Žičkog duhovnog sabora „Preobraženje 2024“, u narodnom muzeju u Kraljevu jutros je počeo dvodnevni Naučni skup pod nazivom „Publicistika u razvoju društva i države: Javna reč javnih ličnosti“.

НАУЧНИ СКУП У МУЗЕЈУ:Традиционална манифестација у склопу Жичког духовног сабора

G.Šljivić

U organizaciji kraljevačkog muzeja i uz podršku Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta za političke studije, sada već tradicionalni, četvri po redu naučni skup okupio je dvadeset istraživača iz oblasti istorije, istorije književnosti, politikologije, prava i filologije koji će ovom prilikom predstaviti svoje radove.

Glavna tema usmerena je u pravcu osvetljavanja uloge pojedinaca, javnih društvenih i kulturnih radnika kao i naučnika i umetnika koji su svojim delom, društvenom delatnošću ili javnim nastupima uticali na društvene tokove i javno mnjenje, političke stavove i kulturne pravce.

G.Šljivić

 

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili bratiće se gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, predsednik Organizacionog odbora dr Ljubodrag P. Ristić i direktor Narodnog muzeja Darko Gučanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO