PRVO IZVOĐENJE "RAKE": Po tekstu Sofije Dimitrijević u BDP nastala predstava o jednoj generaciji

V.V.S.

20. 08. 2024. u 11:41

PREMIJERA predstave "Rake" po tekstu Sofije Dimitrijević (u režiji Dajane Josipović) na repertoaru je letnje scene Beogradskog dramskog, u subotu 24.avgusta.

ПРВО ИЗВОЂЕЊЕ РАКЕ: По тексту Софије Димитријевић у БДП настала представа о једној генерацији

foto BDP

Pred publikom će se naći priča o jednoj generaciji koja raste u sredini, čvrsto utemeljenoj na neoborivim pravilima mišljenja i ponašanja, i u kojoj je pojedinac, ukoliko pruži bilo kakav vid otpora u znak borbe za neke male, ali žive, lične ideale, osuđen na ponižavanje.

Kako se navodi, strah od nemilosrdnog procesa izopštavanja, ne ostavlja nijedan drugi izbor do pronalaženja sopstvenog vida borbe za preživljavanjem, opravdanog nezasitom potrebom za pripadanjem, koji tera da se radije pribegne samozaboravu nego koraku ka promeni. Odlaganje akcije odlaže odgovornost, odgovornost krivicu, a krivica odlaže kaznu...

U predstavi igraju Jovan Simeunović, Andrija Marković, Petar Lazarević, Arsenije Arsić, Pavle Ivanović, Anja Jovanović, Mila Protić, Aleksandra Urošević, Una Rakić i Mila Lalović. Dramaturg je Arsenije Štimac, scenograf Itana Šestović, kostimograf Smiljka Babić, kompozitor Luka Lukić, dok je za scenski govor zadužena Dijana Marojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEČERAS POČINJE DUNAV FILM FEST NA SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI: Bauk i Vojin Ćetković otvaraju festival